Ķiršu kūka

Apm. 8 gab.

Atzīme (71 gab)

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 olas
90 g kviešu miltu
60 g kartupeļu cietes
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
7 g cepamā pulvera

Pildījumam
200 ml skāba krējuma
3 olas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g ķiršu bez kauliņiem

Veidnei
Sviests vai margarīns
50 g smalki sadrupinātu lazdu riekstu (pēc izvēles)
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Muscovado cukuru kuļ ar sviestu vai margarīnu, līdz masa mīksta. Pievieno olas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā cukura un olu maisījumā. Ietauko tortes veidni ar noņemamām malām, diametrā apm. 24 cm. Riekstus samaisa ar cukuru un izbārsta pa veidnes pamatu. Lej veidnē mīklu un cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 12 minūtes. Samaisa kopā krējumu, olas un cukuru. Pievieno ķiršus. Liek virsū pa pusei izceptajai kūkai un samazina krāsns temperatūru uz 175˚C. Cep apmēram 40 minūtes. Liek malā atdzist ar visu veidni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās var pasniegt kopā ar viegli uzputotu putukrējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.