Ķiršu kūka

Apm. 8 gab.

Atzīme (89 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 olas
90 g kviešu miltu
60 g kartupeļu cietes
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
7 g cepamā pulvera

Pildījumam
200 ml skāba krējuma
3 olas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g ķiršu bez kauliņiem

Veidnei
Sviests vai margarīns
50 g smalki sadrupinātu lazdu riekstu (pēc izvēles)
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Muscovado cukuru kuļ ar sviestu vai margarīnu, līdz masa mīksta. Pievieno olas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā cukura un olu maisījumā. Ietauko tortes veidni ar noņemamām malām, diametrā apm. 24 cm. Riekstus samaisa ar cukuru un izbārsta pa veidnes pamatu. Lej veidnē mīklu un cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 12 minūtes. Samaisa kopā krējumu, olas un cukuru. Pievieno ķiršus. Liek virsū pa pusei izceptajai kūkai un samazina krāsns temperatūru uz 175˚C. Cep apmēram 40 minūtes. Liek malā atdzist ar visu veidni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās var pasniegt kopā ar viegli uzputotu putukrējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.