Ķiršu kūka - Receptes

Ķiršu kūka

Apm. 8 gab.
Ķiršu kūka
Vērtējums: (53gab.)

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 olas
90 g kviešu miltu
60 g kartupeļu cietes
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
7 g cepamā pulvera

Pildījumam
200 ml skāba krējuma
3 olas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g ķiršu bez kauliņiem

Veidnei
Sviests vai margarīns
50 g smalki sadrupinātu lazdu riekstu (pēc izvēles)
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Muscovado cukuru kuļ ar sviestu vai margarīnu, līdz masa mīksta. Pievieno olas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā cukura un olu maisījumā. Ietauko tortes veidni ar noņemamām malām, diametrā apm. 24 cm. Riekstus samaisa ar cukuru un izbārsta pa veidnes pamatu. Lej veidnē mīklu un cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 12 minūtes. Samaisa kopā krējumu, olas un cukuru. Pievieno ķiršus. Liek virsū pa pusei izceptajai kūkai un samazina krāsns temperatūru uz 175˚C. Cep apmēram 40 minūtes. Liek malā atdzist ar visu veidni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās var pasniegt kopā ar viegli uzputotu putukrējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;