Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
150 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
2 olas
90 g kviešu miltu
60 g kartupeļu cietes
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
7 g cepamā pulvera
Pildījumam
200 ml skāba krējuma
3 olas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
250 g ķiršu bez kauliņiem
Veidnei
Sviests vai margarīns
50 g smalki sadrupinātu lazdu riekstu (pēc izvēles)
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Muscovado cukuru kuļ ar sviestu vai margarīnu, līdz masa mīksta. Pievieno olas. Sausās sastāvdaļas samaisa kopā un iecilā cukura un olu maisījumā. Ietauko tortes veidni ar noņemamām malām, diametrā apm. 24 cm. Riekstus samaisa ar cukuru un izbārsta pa veidnes pamatu. Lej veidnē mīklu un cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 12 minūtes. Samaisa kopā krējumu, olas un cukuru. Pievieno ķiršus. Liek virsū pa pusei izceptajai kūkai un samazina krāsns temperatūru uz 175˚C. Cep apmēram 40 minūtes. Liek malā atdzist ar visu veidni. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās var pasniegt kopā ar viegli uzputotu putukrējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām
Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis
Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?