Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Izsmalcināta garšu kombinācija, kas ļauj izbaudīt vasaras garšu jebkurā gadalaikā. Auzu pārslu pamatne, kumelīšu aromāts meringas krēmā, pikants ķirbju pildījums stabilitātei. Izgaršo!

12 porcijām

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Meringa
100 g kumelīšu tējas
350 g Dansukker baltā cukura
64 g olas baltumu (istabas temperatūrā)

Pamatne
300 g auzu cepumu
100 g sviesta
40 g Dansukker pūdercukura
½ tējkarotes sāls

Pildījums
55 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
2 olas
1 vaniļas pāksts
260 g ķirbja
8 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
½ tējkarotes kanēļa
¼ tējkarotes ingvera
¼ tējkarotes sāls
30 g saldā krējuma
55 g maskarpones siera
ziedputekšņi dekorēšanai

Instrukcijas

Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās. Pievieno pūdercukuru, sāli un kārtīgi izmaisa. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Izmaisa un liek ietaukotā tartes traukā. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepešpannas kopā ar 50 g cukura, kanēļu standziņām un krustnagliņām. Pārklāj ar foliju un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz ķirbji pavisam izcepušies. Atdzesē, izņem krustnagliņas, kanēļa standziņas un sablendē, līdz izveidojusies viendabīga biezeņa konsistence.

Atsevišķā bļodā olas sakuļ kopā ar vaniļu un cukuru. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, ingveru un kārtīgi izmaisa. Pievieno saldo krējumu un maskarpones sieru. Izmaisa un liek uz tartes pamatnes. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes, līdz tartes vidus ir stingrs. Izņem no krāsns un atdzesē.

Katliņā izvāra stipru kumelīšu tēju, atstāj ievilkties un nokāš. Cukuru kopā ar tēju vāra līdz 121 ºC temperatūrai.
Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumu. Tievā strūkliņā lēnām pievieno kumelīšu sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, to turpina putot vēl 3 minūtes.

Meringu liek uz pavisam atdzesētas tartes. Pasniedz pārkaisītu ar ziedputekšņiem.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.