Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Izsmalcināta garšu kombinācija, kas ļauj izbaudīt vasaras garšu jebkurā gadalaikā. Auzu pārslu pamatne, kumelīšu aromāts meringas krēmā, pikants ķirbju pildījums stabilitātei. Izgaršo!

12 porcijām

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Meringa
100 g kumelīšu tējas
350 g Dansukker baltā cukura
64 g olas baltumu (istabas temperatūrā)

Pamatne
300 g auzu cepumu
100 g sviesta
40 g Dansukker pūdercukura
½ tējkarotes sāls

Pildījums
55 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
2 olas
1 vaniļas pāksts
260 g ķirbja
8 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
½ tējkarotes kanēļa
¼ tējkarotes ingvera
¼ tējkarotes sāls
30 g saldā krējuma
55 g maskarpones siera
ziedputekšņi dekorēšanai

Instrukcijas

Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās. Pievieno pūdercukuru, sāli un kārtīgi izmaisa. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Izmaisa un liek ietaukotā tartes traukā. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepešpannas kopā ar 50 g cukura, kanēļu standziņām un krustnagliņām. Pārklāj ar foliju un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz ķirbji pavisam izcepušies. Atdzesē, izņem krustnagliņas, kanēļa standziņas un sablendē, līdz izveidojusies viendabīga biezeņa konsistence.

Atsevišķā bļodā olas sakuļ kopā ar vaniļu un cukuru. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, ingveru un kārtīgi izmaisa. Pievieno saldo krējumu un maskarpones sieru. Izmaisa un liek uz tartes pamatnes. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes, līdz tartes vidus ir stingrs. Izņem no krāsns un atdzesē.

Katliņā izvāra stipru kumelīšu tēju, atstāj ievilkties un nokāš. Cukuru kopā ar tēju vāra līdz 121 ºC temperatūrai.
Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumu. Tievā strūkliņā lēnām pievieno kumelīšu sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, to turpina putot vēl 3 minūtes.

Meringu liek uz pavisam atdzesētas tartes. Pasniedz pārkaisītu ar ziedputekšņiem.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.