Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Izsmalcināta garšu kombinācija, kas ļauj izbaudīt vasaras garšu jebkurā gadalaikā. Auzu pārslu pamatne, kumelīšu aromāts meringas krēmā, pikants ķirbju pildījums stabilitātei. Izgaršo!

12 porcijām

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Meringa
100 g kumelīšu tējas
350 g Dansukker baltā cukura
64 g olas baltumu (istabas temperatūrā)

Pamatne
300 g auzu cepumu
100 g sviesta
40 g Dansukker pūdercukura
½ tējkarotes sāls

Pildījums
55 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
2 olas
1 vaniļas pāksts
260 g ķirbja
8 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
½ tējkarotes kanēļa
¼ tējkarotes ingvera
¼ tējkarotes sāls
30 g saldā krējuma
55 g maskarpones siera
ziedputekšņi dekorēšanai

Instrukcijas

Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās. Pievieno pūdercukuru, sāli un kārtīgi izmaisa. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Izmaisa un liek ietaukotā tartes traukā. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

Pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepešpannas kopā ar 50 g cukura, kanēļu standziņām un krustnagliņām. Pārklāj ar foliju un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz ķirbji pavisam izcepušies. Atdzesē, izņem krustnagliņas, kanēļa standziņas un sablendē, līdz izveidojusies viendabīga biezeņa konsistence.

Atsevišķā bļodā olas sakuļ kopā ar vaniļu un cukuru. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, ingveru un kārtīgi izmaisa. Pievieno saldo krējumu un maskarpones sieru. Izmaisa un liek uz tartes pamatnes. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes, līdz tartes vidus ir stingrs. Izņem no krāsns un atdzesē.

Katliņā izvāra stipru kumelīšu tēju, atstāj ievilkties un nokāš. Cukuru kopā ar tēju vāra līdz 121 ºC temperatūrai.
Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumu. Tievā strūkliņā lēnām pievieno kumelīšu sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, to turpina putot vēl 3 minūtes.

Meringu liek uz pavisam atdzesētas tartes. Pasniedz pārkaisītu ar ziedputekšņiem.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.