Sastāvdaļas
Meringa
100 g kumelīšu tējas
350 g Dansukker baltā cukura
64 g olas baltumu (istabas temperatūrā)
Pamatne
300 g auzu cepumu
100 g sviesta
40 g Dansukker pūdercukura
½ tējkarotes sāls
Pildījums
55 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
100 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
2 olas
1 vaniļas pāksts
260 g ķirbja
8 krustnagliņas
2 kanēļa standziņas
½ tējkarotes kanēļa
¼ tējkarotes ingvera
¼ tējkarotes sāls
30 g saldā krējuma
55 g maskarpones siera
ziedputekšņi dekorēšanai
Instrukcijas
Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās. Pievieno pūdercukuru, sāli un kārtīgi izmaisa. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Izmaisa un liek ietaukotā tartes traukā. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
Pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepešpannas kopā ar 50 g cukura, kanēļu standziņām un krustnagliņām. Pārklāj ar foliju un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz ķirbji pavisam izcepušies. Atdzesē, izņem krustnagliņas, kanēļa standziņas un sablendē, līdz izveidojusies viendabīga biezeņa konsistence.
Atsevišķā bļodā olas sakuļ kopā ar vaniļu un cukuru. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, ingveru un kārtīgi izmaisa. Pievieno saldo krējumu un maskarpones sieru. Izmaisa un liek uz tartes pamatnes. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes, līdz tartes vidus ir stingrs. Izņem no krāsns un atdzesē.
Katliņā izvāra stipru kumelīšu tēju, atstāj ievilkties un nokāš. Cukuru kopā ar tēju vāra līdz 121 ºC temperatūrai.
Tikmēr atsevišķā bļodā saputo olu baltumu. Tievā strūkliņā lēnām pievieno kumelīšu sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, to turpina putot vēl 3 minūtes.
Meringu liek uz pavisam atdzesētas tartes. Pasniedz pārkaisītu ar ziedputekšņiem.
Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.