Ķirbju kūka ar šokolādi

8 gabaliņi 1,5 stundas
Ķirbju kūka ar šokolādi
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 150 g mīksta sviesta
  • 140 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 2 olas
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta ķirbja
  • 150 g miltu
  • 15 g cepamā pulvera
  • 4 g kanēļa

Glazūrai

  • 120 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ēdamkar. svaigi spiestas apelsīnu sulas

  • 1 apelsīna miziņa

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sviestu ar abiem cukura veidiem sakuļ mīkstās putās. Turpinot kulšanu, pa vienai pievieno olas.

Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē.

Ķirbi sarīvē un pievieno sviesta maisījumam. Iemaisa arī šokolādi.

Miltus iemaisa ar cepamo pulveri un kanēli un pievieno mīklai.

Ietauko kūkas formu un ielej tajā mīklu. Ar silikona lāpstiņu nolīdzina. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 45 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm atdzist. Izgāž no formas uz restītēm un atdzesē vēl mazliet. Pārklāj ar tīru dvielīti.

Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru ar svaigi spiestu apelsīnu sulu. Kūku dekorē, kad tā ir pilnībā atdzisusi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker