Ķirbju kūka ar šokolādi

Ķirbju kūka ar tumšo šokolādi un apelsīnu - lieliska gan Helovīnos, gan Ziemassvētkos, gan jebkurā brīdī, kad vien tev nepieciešams kumoss sildoša un maiga prieka.

8 gabaliņi

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (35 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g mīksta sviesta
140 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 olas
100 g tumšās šokolādes
200 g sviesta ķirbja
150 g miltu
15 g cepamā pulvera
4 g kanēļa

Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. svaigi spiestas apelsīnu sulas

1 apelsīna miziņa

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sviestu ar abiem cukura veidiem sakuļ mīkstās putās. Turpinot kulšanu, pa vienai pievieno olas. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Ķirbi sarīvē un pievieno sviesta maisījumam. Iemaisa arī šokolādi. Miltus iemaisa ar cepamo pulveri un kanēli un pievieno mīklai.

Ietauko kūkas formu un ielej tajā mīklu. Ar silikona lāpstiņu nolīdzina. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 45 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm atdzist. Izgāž no formas uz restītēm un atdzesē vēl mazliet. Pārklāj ar tīru dvielīti.

Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru ar svaigi spiestu apelsīnu sulu. Kūku dekorē, kad tā ir pilnībā atdzisusi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.