Sastāvdaļas
150 g mīksta sviesta
140 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 olas
100 g tumšās šokolādes
200 g sviesta ķirbja
150 g miltu
15 g cepamā pulvera
4 g kanēļa
Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. svaigi spiestas apelsīnu sulas
1 apelsīna miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Sviestu ar abiem cukura veidiem sakuļ mīkstās putās. Turpinot kulšanu, pa vienai pievieno olas. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Ķirbi sarīvē un pievieno sviesta maisījumam. Iemaisa arī šokolādi. Miltus iemaisa ar cepamo pulveri un kanēli un pievieno mīklai.
Ietauko kūkas formu un ielej tajā mīklu. Ar silikona lāpstiņu nolīdzina. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 45 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm atdzist. Izgāž no formas uz restītēm un atdzesē vēl mazliet. Pārklāj ar tīru dvielīti.
Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru ar svaigi spiestu apelsīnu sulu. Kūku dekorē, kad tā ir pilnībā atdzisusi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.