Sastāvdaļas
150 g mīksta sviesta
140 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 olas
100 g tumšās šokolādes
200 g sviesta ķirbja
150 g miltu
15 g cepamā pulvera
4 g kanēļa
Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. svaigi spiestas apelsīnu sulas
1 apelsīna miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Sviestu ar abiem cukura veidiem sakuļ mīkstās putās. Turpinot kulšanu, pa vienai pievieno olas. Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē. Ķirbi sarīvē un pievieno sviesta maisījumam. Iemaisa arī šokolādi. Miltus iemaisa ar cepamo pulveri un kanēli un pievieno mīklai.
Ietauko kūkas formu un ielej tajā mīklu. Ar silikona lāpstiņu nolīdzina. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 45 minūtes. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm atdzist. Izgāž no formas uz restītēm un atdzesē vēl mazliet. Pārklāj ar tīru dvielīti.
Pagatavo glazūru, sajaucot pūdercukuru ar svaigi spiestu apelsīnu sulu. Kūku dekorē, kad tā ir pilnībā atdzisusi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.