Sastāvdaļas
Ķirbju biskvītam
300 g ķirbja
25 g rozīņu
25 g valriekstu
1 ola
80 g Dansukker brūnā cukura (t.i., niedru cukura "Demerara", tumšā un gaišā Muscovado cukura vai Brūnā niedru cukura)
50 g sviesta
60 g miltu
3 g cepamā pulvera
citrona miziņa
20 g svaiga ingvera
2 tējk. Dansukker kanēļa cukura
Pildījumam
200 ml saldā krējuma
300 g brūkleņu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Olu sakuļ ar cukuriem. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Pie sakultās olas pakāpeniski pievieno miltus, iemaisa mīkstu sviestu, tad pievieno sarīvēto ķirbi, ingveru, sasmalcinātus riekstus, rozīnes un citronu miziņu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C aptuveni 30 minūtes. Kad kūka atdzisusi, to pārgriež horizontāli uz pusēm. Apakšējo kārtu pārklāj ar saputotu saldo krējumu un daudz brūklenēm. Pārliek pāri virskārtu, un visu vēlreiz pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.