Sastāvdaļas
250 g miltu
100 g Dansukker baltā cukuriešu cukura
100 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2,5 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. kanēļa
0,5 tējkar. malta muskatrieksta
0,25 tējkar. maltu krustnagliņu
0,25 tējkar. malta ingvera
0,5 tējkar. sāls
240 g ķirbja biezeņa (notvaicēts ķirbis vai cepeškrāsnī apcepts)
60 ml extra virgin olīveļļas
1 tējkar. Vaniļas cukura
2 ēdamkar. parastās vai vegan olas (samaltas linsēklas ar ūdeni 1:2)
Sauja ķirbju sēklu dekoram
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, krustnagliņu, ingveru un sāli. Visu labi samaisa.
Bļodā iesit olu vai pagatavo vegan olu: mazā bļodiņā samaisa 1 ēdamkaroti maltas linsēklas ar 2 ēdamkarotēm karstu ūdeni. Kārtīgi samaisa un ļauj masai uzbriest.
Citā bļodā samaisa ķirbja biezeni, eļļu, vaniļas cukuru un olu. Tad pievieno miltu maisījumam un maisa, līdz tā labi sajaukusies, taču nevajag pārmaisīt.
Ietauko banānmaizes formu (klaipa formu) un ieklāj cepampapīru tā, lai cepampapīrs pārklātos formas sāniem - kad ķirbja maize būs izcepusies, to būs vieglāk izņemt no formas.
Ielej mīklu formā un izlīdzina vienmērīgi. Virsū pārkaisa ķirbja sēklas.
Cep cepeškrāsnī 60 minūtes vai ,līdz ar irbulīti iedurot ķirbja maizē, neaplīp ar mīklu.
Kad ķirbja maize ir gatava, izņem to no formas un ļauj atdzist pirms griešanas.
Receptes autore: Ilze Prūse
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.