Sastāvdaļas
250 g miltu
100 g Dansukker baltā cukuriešu cukura
100 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2,5 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. kanēļa
0,5 tējkar. malta muskatrieksta
0,25 tējkar. maltu krustnagliņu
0,25 tējkar. malta ingvera
0,5 tējkar. sāls
240 g ķirbja biezeņa (notvaicēts ķirbis vai cepeškrāsnī apcepts)
60 ml extra virgin olīveļļas
1 tējkar. Vaniļas cukura
2 ēdamkar. parastās vai vegan olas (samaltas linsēklas ar ūdeni 1:2)
Sauja ķirbju sēklu dekoram
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, krustnagliņu, ingveru un sāli. Visu labi samaisa.
Bļodā iesit olu vai pagatavo vegan olu: mazā bļodiņā samaisa 1 ēdamkaroti maltas linsēklas ar 2 ēdamkarotēm karstu ūdeni. Kārtīgi samaisa un ļauj masai uzbriest.
Citā bļodā samaisa ķirbja biezeni, eļļu, vaniļas cukuru un olu. Tad pievieno miltu maisījumam un maisa, līdz tā labi sajaukusies, taču nevajag pārmaisīt.
Ietauko banānmaizes formu (klaipa formu) un ieklāj cepampapīru tā, lai cepampapīrs pārklātos formas sāniem - kad ķirbja maize būs izcepusies, to būs vieglāk izņemt no formas.
Ielej mīklu formā un izlīdzina vienmērīgi. Virsū pārkaisa ķirbja sēklas.
Cep cepeškrāsnī 60 minūtes vai ,līdz ar irbulīti iedurot ķirbja maizē, neaplīp ar mīklu.
Kad ķirbja maize ir gatava, izņem to no formas un ļauj atdzist pirms griešanas.
Receptes autore: Ilze Prūse
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.