Ķirbja maize

Bagātīgs, sulīgs kēkss, kam saturu piešķir ķirbja biezenis, bet aromātisko, zeltaino toni – nerafinētais cukurniedru cukurs. Receptes vegānajā versijā piedāvājam olu aizstāt ar briedinātām linsēklām.

Atzīme (17 gab)

Sastāvdaļas

250 g miltu
100 g Dansukker baltā cukuriešu cukura
100 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2,5 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. kanēļa
0,5 tējkar. malta muskatrieksta 
0,25 tējkar. maltu krustnagliņu
0,25 tējkar. malta ingvera 
0,5 tējkar. sāls
240 g ķirbja biezeņa (notvaicēts ķirbis vai cepeškrāsnī apcepts)
60 ml extra virgin olīveļļas 
1 tējkar. Vaniļas cukura
2 ēdamkar. parastās vai vegan olas (samaltas linsēklas ar ūdeni 1:2) 
Sauja ķirbju sēklu dekoram

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. 

Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, krustnagliņu, ingveru un sāli. Visu labi samaisa.

Bļodā iesit olu vai pagatavo vegan olu: mazā bļodiņā samaisa 1 ēdamkaroti maltas linsēklas ar 2 ēdamkarotēm karstu ūdeni. Kārtīgi samaisa un ļauj masai uzbriest. 

Citā bļodā samaisa ķirbja biezeni, eļļu, vaniļas cukuru un olu. Tad pievieno miltu maisījumam un maisa, līdz tā labi sajaukusies, taču nevajag pārmaisīt. 

Ietauko banānmaizes formu (klaipa formu) un ieklāj cepampapīru tā, lai cepampapīrs pārklātos formas sāniem - kad ķirbja maize būs izcepusies, to būs vieglāk izņemt no formas. 

Ielej mīklu formā un izlīdzina vienmērīgi. Virsū pārkaisa ķirbja sēklas.

Cep cepeškrāsnī 60 minūtes vai ,līdz ar irbulīti iedurot ķirbja maizē, neaplīp ar mīklu. 

Kad ķirbja maize ir gatava, izņem to no formas un ļauj atdzist pirms griešanas.

Receptes autore: Ilze Prūse

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.