Sastāvdaļas
250 g miltu
100 g Dansukker baltā cukuriešu cukura
100 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
2,5 tējkar. cepamā pulvera
2 tējkar. kanēļa
0,5 tējkar. malta muskatrieksta
0,25 tējkar. maltu krustnagliņu
0,25 tējkar. malta ingvera
0,5 tējkar. sāls
240 g ķirbja biezeņa (notvaicēts ķirbis vai cepeškrāsnī apcepts)
60 ml extra virgin olīveļļas
1 tējkar. Vaniļas cukura
2 ēdamkar. parastās vai vegan olas (samaltas linsēklas ar ūdeni 1:2)
Sauja ķirbju sēklu dekoram
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu, krustnagliņu, ingveru un sāli. Visu labi samaisa.
Bļodā iesit olu vai pagatavo vegan olu: mazā bļodiņā samaisa 1 ēdamkaroti maltas linsēklas ar 2 ēdamkarotēm karstu ūdeni. Kārtīgi samaisa un ļauj masai uzbriest.
Citā bļodā samaisa ķirbja biezeni, eļļu, vaniļas cukuru un olu. Tad pievieno miltu maisījumam un maisa, līdz tā labi sajaukusies, taču nevajag pārmaisīt.
Ietauko banānmaizes formu (klaipa formu) un ieklāj cepampapīru tā, lai cepampapīrs pārklātos formas sāniem - kad ķirbja maize būs izcepusies, to būs vieglāk izņemt no formas.
Ielej mīklu formā un izlīdzina vienmērīgi. Virsū pārkaisa ķirbja sēklas.
Cep cepeškrāsnī 60 minūtes vai ,līdz ar irbulīti iedurot ķirbja maizē, neaplīp ar mīklu.
Kad ķirbja maize ir gatava, izņem to no formas un ļauj atdzist pirms griešanas.
Receptes autore: Ilze Prūse
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.