Kēksu pamatrecepte

apm. 12 vidēji lieli kēksi

PT40M

45 minūtes

Atzīme (129 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta
340 ml piena
150 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu miltu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml kviešu miltu

Var pievienot
• 1/2 g safrāna
• 2 ēd. kar. kakao
• 150 ml sakapātas šokolādes
• sarīvētu 1 citrona miziņu
• 150 ml svaigu vai saldētu ogu
• 150 ml rozīņu
• kanēlī apviļātu ābola daiviņu

Dekorēšanas varianti
• Glazūra: samaisa 200 ml Dansukker pūdercukura vai Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu un 1-2 ēdamkarotes ūdens. Ar to uz kēksiem var glazēt jebkuras formas figūriņas, rakstiņus.
• Dansukker baltās cukura pērlītes
• mandeles un rieksti
• vairākas augšminētās sastāvdaļas kopā
• kēksus var sagriezt un pildīt ar putukrējumu, skābo krējumu vai kausēto sieru, kuram pievienotas ogas

Instrukcijas

Uz uguns katliņā izkausē sviestu, pievieno pienu. Masu uzsilda, neļaujot tai uzvārīties. Saputo olu un cukuru. Samaisa bļodā miltus, cepamo pulveri, kartupeļu miltus, vaniļas cukuru un pamazām pievieno piena un olu maisījumu. Mīklu uz nakti var atstāt ledusskapī, lai kēksi būtu lielāki.

Izklāj mīklu papīra veidnē, uz cepešpannas vai kēksa formās. Cep apm. 12 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā 225 °C.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.