Kefīra pankūkas ar dzērveņu mērci

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g kefīra
1 ola
200 g miltu
40 g Dansukker brūnā cukura (t.i., niedru cukura "Demerara", tumšā un gaišā Muscovado cukura vai Brūnā niedru cukura)
30 g Dansukkker Farīna cukura
5 g sāls
6 g sodas
70 g augu eļļas
5 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dzērveņu mērcei
75 g dzērveņu
250 g svaigi spiestas apelsīnu sulas
80 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
6 g kukurūzas miltu
10 g Dansukker kanēļa cukura

Instrukcijas

Bļodā ieber sāli, brūno cukuru, Farīna cukuru, vaniļas cukuru. Iesit olu. Pielej iepriekš nedaudz uzsildītu kefīru (ja kefīrs pārāk biezs, var pieliet tam 40 g ūdens). Rūpīgi maisa, līdz virspusē sāk veidoties putiņas. Pakāpeniski pievieno miltus, sekojot līdzi tam, lai var ērti samaisīt, un regulējot miltu daudzumu atkarībā no kefīra biezuma un miltu kvalitātes. Rūpīgi visu izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Jāpanāk, lai mīkla ir bieza un no karotes nevis notek, bet lēnām noslīd. Tad pievieno sodu un vēlreiz rūpīgi izmaisa mīklu. Uzsilda pannu un ielej tajā nedaudz eļļas. Uz vidējas uguns cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās iegūst zeltainu krāsu un ir pilnībā izcepušās. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz ar dzērveņu mērci un cukura čipsiem.

Dzērveņu mērces pagatavošana
Dzērvenes (vēlams – meža, ne kultivētās) pārlasa, aukstā ūdenī noskalo un caurdurī nosusina. Tad sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu. Izspiež to caur sietu. Apelsīnu sulu rūpīgi samaisa ar kukurūzas miltiem, izmaisot visus kunkulīšus. Tad pielej to dzērveņu masai. Pievieno cukura sīrupu un kanēļa cukuru. Visu samaisa un uz lēnas uguns viegli uzsilda. Nedrīkst vārīt!
Ja mērci negrasās pasniegt uzreiz, var pārkaisīt pāri pūdercukuru, lai virspusē neveidojas plēvīte.

Cukura čipsu pagatavošana
Nepieciešams 30 g konditorejas glikozes sīrupa. Uz cepamā papīra uzlej piciņas glikozes sīrupa, ar otiņu izlīdzina un 175°C karsē apmēram 8 minūtes.

Receptes autore - šefpavāre Rita Stramkale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.