Kefīra pankūkas ar dzērveņu mērci

Atzīme (12 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g kefīra
1 ola
200 g miltu
40 g Dansukker brūnā cukura (t.i., niedru cukura "Demerara", tumšā un gaišā Muscovado cukura vai Brūnā niedru cukura)
30 g Dansukkker Farīna cukura
5 g sāls
6 g sodas
70 g augu eļļas
5 g Dansukker pūdercukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Dzērveņu mērcei
75 g dzērveņu
250 g svaigi spiestas apelsīnu sulas
80 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
6 g kukurūzas miltu
10 g Dansukker kanēļa cukura

Instrukcijas

Bļodā ieber sāli, brūno cukuru, Farīna cukuru, vaniļas cukuru. Iesit olu. Pielej iepriekš nedaudz uzsildītu kefīru (ja kefīrs pārāk biezs, var pieliet tam 40 g ūdens). Rūpīgi maisa, līdz virspusē sāk veidoties putiņas. Pakāpeniski pievieno miltus, sekojot līdzi tam, lai var ērti samaisīt, un regulējot miltu daudzumu atkarībā no kefīra biezuma un miltu kvalitātes. Rūpīgi visu izmaisa, lai nepaliek kunkuļi. Jāpanāk, lai mīkla ir bieza un no karotes nevis notek, bet lēnām noslīd. Tad pievieno sodu un vēlreiz rūpīgi izmaisa mīklu. Uzsilda pannu un ielej tajā nedaudz eļļas. Uz vidējas uguns cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās iegūst zeltainu krāsu un ir pilnībā izcepušās. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Pasniedz ar dzērveņu mērci un cukura čipsiem.

Dzērveņu mērces pagatavošana
Dzērvenes (vēlams – meža, ne kultivētās) pārlasa, aukstā ūdenī noskalo un caurdurī nosusina. Tad sablendē, līdz iegūst viendabīgu masu. Izspiež to caur sietu. Apelsīnu sulu rūpīgi samaisa ar kukurūzas miltiem, izmaisot visus kunkulīšus. Tad pielej to dzērveņu masai. Pievieno cukura sīrupu un kanēļa cukuru. Visu samaisa un uz lēnas uguns viegli uzsilda. Nedrīkst vārīt!
Ja mērci negrasās pasniegt uzreiz, var pārkaisīt pāri pūdercukuru, lai virspusē neveidojas plēvīte.

Cukura čipsu pagatavošana
Nepieciešams 30 g konditorejas glikozes sīrupa. Uz cepamā papīra uzlej piciņas glikozes sīrupa, ar otiņu izlīdzina un 175°C karsē apmēram 8 minūtes.

Receptes autore - šefpavāre Rita Stramkale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.