Sastāvdaļas
Mafini
100 g sviesta
200 ml piena
2 olas
130 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Drumstalas
75 g sviesta istabas temperatūrā
60 g auzu pārslu
75 g Dansukker Farīna cukura
2 ēdamkarotes Dansukker Dzidrā sīrupa
60 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Pildījums
200 g kazeņu
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Katliņā izkausē sviestu un iemaisa pienu. Atsevišķā traukā stingrās putās sakuļ olas, cukuru un vaniļas cukuru.
Sviesta maisījumu iemaisa olu maisījumā. Atsevišķā bļodā samaisa parastos miltus, cepamo pulveri un sāli. Iesijā olu-sviesta maisījumā.
Visas drumstalu sastāvdaļas ar rokām saberž drupanā masā.
Kazenēm atdala kauslapiņas. Uz cepešpannas izkārto 12-14 kēksiņu formas un piepilda tās līdz 2/3 tilpuma ar sagatavoto mīklu. Pārkaisa ar kazenēm un tad drumstalu virskārtu.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: iedurot kēksiņā, tas nedrīkst būt aplipis.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.