Sastāvdaļas
Mafini
100 g sviesta
200 ml piena
2 olas
130 g Dansukker baltā cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
Drumstalas
75 g sviesta istabas temperatūrā
60 g auzu pārslu
75 g Dansukker Farīna cukura
2 ēdamkarotes Dansukker Dzidrā sīrupa
60 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Pildījums
200 g kazeņu
Instrukcijas
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Katliņā izkausē sviestu un iemaisa pienu. Atsevišķā traukā stingrās putās sakuļ olas, cukuru un vaniļas cukuru.
Sviesta maisījumu iemaisa olu maisījumā. Atsevišķā bļodā samaisa parastos miltus, cepamo pulveri un sāli. Iesijā olu-sviesta maisījumā.
Visas drumstalu sastāvdaļas ar rokām saberž drupanā masā.
Kazenēm atdala kauslapiņas. Uz cepešpannas izkārto 12-14 kēksiņu formas un piepilda tās līdz 2/3 tilpuma ar sagatavoto mīklu. Pārkaisa ar kazenēm un tad drumstalu virskārtu.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: iedurot kēksiņā, tas nedrīkst būt aplipis.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.