Karstvīna kēksi

apm. 20 gab.
Karstvīna kēksi
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
400 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
150 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas malta kardamona
2 olu dzeltenumi

Pildījumam
4 olas
200 g skābā krējuma
200 ml karstvīna
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
4 ēd. kar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
200 g rozīņu
100 g sasmalcinātu valriekstu

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs

Traukā saber sausās sastāvdaļas un pievieno gabaliņos sagrieztas taukvielas. Iestrādā miltos taukvielas, līdz veidojas drupana masa. Pievieno olu dzeltenumus un ātri maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Ļauj mīklai atdzist apmēram 1 stundu ledusskapī.

Saliek mīklu mazās alumīnija formiņās groziņa veidā.

Traukā iesit olas un viegli saputo. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Iegūto masu iepilda formiņās. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 20 minūtes.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker