Karstvīna kēksi

apm. 20 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
400 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
150 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas malta kardamona
2 olu dzeltenumi

Pildījumam
4 olas
200 g skābā krējuma
200 ml karstvīna
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
4 ēd. kar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
200 g rozīņu
100 g sasmalcinātu valriekstu

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Traukā saber sausās sastāvdaļas un pievieno gabaliņos sagrieztas taukvielas. Iestrādā miltos taukvielas, līdz veidojas drupana masa. Pievieno olu dzeltenumus un ātri maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Ļauj mīklai atdzist apmēram 1 stundu ledusskapī.

Saliek mīklu mazās alumīnija formiņās groziņa veidā.

Traukā iesit olas un viegli saputo. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Iegūto masu iepilda formiņās. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 20 minūtes.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.