Karstvīna kēksi

apm. 20 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
400 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
150 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 šķipsniņas malta kardamona
2 olu dzeltenumi

Pildījumam
4 olas
200 g skābā krējuma
200 ml karstvīna
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura
4 ēd. kar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
200 g rozīņu
100 g sasmalcinātu valriekstu

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Traukā saber sausās sastāvdaļas un pievieno gabaliņos sagrieztas taukvielas. Iestrādā miltos taukvielas, līdz veidojas drupana masa. Pievieno olu dzeltenumus un ātri maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Ļauj mīklai atdzist apmēram 1 stundu ledusskapī.

Saliek mīklu mazās alumīnija formiņās groziņa veidā.

Traukā iesit olas un viegli saputo. Pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Iegūto masu iepilda formiņās. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C aptuveni 20 minūtes.

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.