Sastāvdaļas
Bulciņas
1 paciņa svaigā rauga
250 ml piena
4 olas
250 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
1 tējkar. cepamā pulvera
900-960 g kviešu miltu
Kardamona pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
1,5 tējkar. malta kardamona
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Rabarberu pildījumam
200 g rabarberu
200 baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkar. ūdens
Pārsmērēšanai
1 ola
Dekorēšanai
120 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. ūdens
Instrukcijas
Raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā (37°C). Pievieno sadrupinātu sviestu un pārējās sastāvdaļas un iemīca mīklu. Ja mīklu gatavo virtuves kombainā, tad vispirms pāris minūtes maisa nelielā ātrumā, bet pēc tam palielina ātrumu un maisa 7 minūtes, līdz mīkla gatava.
Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes. Sagatavo pildījumus. kardamona pildījuma sastāvdaļas sakuļ. Rabarberus nomizo un sagriež slīkos gabaliņos, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Karsē, līdz viss cukurs izkusis. Atdzesē.
Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu uz iemiltotas virsmas izrullē taisnstūra formā un pārsmērē ar kardamona pildījumu. Sagriež kvadrātos 8x8 cm izmērā.
Katra kvadrāta centrā ar karotīti liek rabarberu ievārījumu un aizver, paceļot maliņas uz augšu un aizspiežot. Kūciņas novieto uz cepampapīru pārklātas plāts un pārklāj ar tīru dvielīti. Atstāj uzrūgt apmēram 90 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 210°C.
Bulciņas pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Kad atdzisušas, dekorē ar pūdercukura glazūru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.