Karlsbādes rabarberu bulciņas

Karlsbādes bulciņām ir nedaudz stingrāka mīkla kā parastajām bulciņām. Cep vasarīgas kafijas pauzes maizītes un piepildi Karlsbādes bulciņas ar rabarberiem.

Apmēram 40 bulciņas

PT1H

3 stundas

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Bulciņas
1 paciņa svaigā rauga
250 ml piena
4 olas
250 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
1 tējkar. cepamā pulvera
900-960 g kviešu miltu

Kardamona pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
1,5 tējkar. malta kardamona
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Rabarberu pildījumam
200 g rabarberu
200 baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkar. ūdens

Pārsmērēšanai
1 ola

Dekorēšanai
120 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. ūdens

Instrukcijas

Raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā (37°C). Pievieno sadrupinātu sviestu un pārējās sastāvdaļas un iemīca mīklu. Ja mīklu gatavo virtuves kombainā, tad vispirms pāris minūtes maisa nelielā ātrumā, bet pēc tam palielina ātrumu un maisa 7 minūtes, līdz mīkla gatava.
Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes. Sagatavo pildījumus. kardamona pildījuma sastāvdaļas sakuļ. Rabarberus nomizo un sagriež slīkos gabaliņos, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Karsē, līdz viss cukurs izkusis. Atdzesē.

Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu uz iemiltotas virsmas izrullē taisnstūra formā un pārsmērē ar kardamona pildījumu. Sagriež kvadrātos 8x8 cm izmērā.

Katra kvadrāta centrā ar karotīti liek rabarberu ievārījumu un aizver, paceļot maliņas uz augšu un aizspiežot. Kūciņas novieto uz cepampapīru pārklātas plāts un pārklāj ar tīru dvielīti. Atstāj uzrūgt apmēram 90 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 210°C.

Bulciņas pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Kad atdzisušas, dekorē ar pūdercukura glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.