Sastāvdaļas
Bulciņas
1 paciņa svaigā rauga
250 ml piena
4 olas
250 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. sāls
1 tējkar. cepamā pulvera
900-960 g kviešu miltu
Kardamona pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
1,5 tējkar. malta kardamona
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Rabarberu pildījumam
200 g rabarberu
200 baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkar. ūdens
Pārsmērēšanai
1 ola
Dekorēšanai
120 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. ūdens
Instrukcijas
Raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā (37°C). Pievieno sadrupinātu sviestu un pārējās sastāvdaļas un iemīca mīklu. Ja mīklu gatavo virtuves kombainā, tad vispirms pāris minūtes maisa nelielā ātrumā, bet pēc tam palielina ātrumu un maisa 7 minūtes, līdz mīkla gatava.
Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un noliek siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes. Sagatavo pildījumus. kardamona pildījuma sastāvdaļas sakuļ. Rabarberus nomizo un sagriež slīkos gabaliņos, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. Karsē, līdz viss cukurs izkusis. Atdzesē.
Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu uz iemiltotas virsmas izrullē taisnstūra formā un pārsmērē ar kardamona pildījumu. Sagriež kvadrātos 8x8 cm izmērā.
Katra kvadrāta centrā ar karotīti liek rabarberu ievārījumu un aizver, paceļot maliņas uz augšu un aizspiežot. Kūciņas novieto uz cepampapīru pārklātas plāts un pārklāj ar tīru dvielīti. Atstāj uzrūgt apmēram 90 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 210°C.
Bulciņas pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Kad atdzisušas, dekorē ar pūdercukura glazūru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.