Karašiņa - Receptes

Karašiņa

Karašiņa
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 150 ml kefīra
  • 150 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 300 g kviešu miltu
  • 300 g pilngraudu kviešu miltu
  • 100 g rudzu miltu
  • 5 g sausā rauga
  • 4 g ķimeņu (pēc vēlēšanās)
  • 50 g Dansukker baltā cukura
  • 10 g sāls

Pienu kopā ar sviestu, cukuru, sāli un ķimenēm  uzsilda. Miltus samaisa ar sauso raugu un iejauc šķidrumā, beigās pievieno kefīru. Ļauj mīklai uzrūgt, tad izveido kukulīti un ļauj tam vēlreiz uzrūgt.

Uzrūgušu karašiņu cep cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā 35-40 minūtes.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons


;