Sastāvdaļas
150 ml kefīra
150 ml piena
50 g sviesta
300 g kviešu miltu
300 g pilngraudu kviešu miltu
100 g rudzu miltu
5 g sausā rauga
4 g ķimeņu (pēc vēlēšanās)
50 g Dansukker baltā cukura
10 g sāls
Instrukcijas
Pienu kopā ar sviestu, cukuru, sāli un ķimenēm uzsilda. Miltus samaisa ar sauso raugu un iejauc šķidrumā, beigās pievieno kefīru. Ļauj mīklai uzrūgt, tad izveido kukulīti un ļauj tam vēlreiz uzrūgt.
Uzrūgušu karašiņu cep cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā 35-40 minūtes.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.