Karašiņa

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

150 ml kefīra
150 ml piena
50 g sviesta
300 g kviešu miltu
300 g pilngraudu kviešu miltu
100 g rudzu miltu
5 g sausā rauga
4 g ķimeņu (pēc vēlēšanās)
50 g Dansukker baltā cukura
10 g sāls

Instrukcijas

Pienu kopā ar sviestu, cukuru, sāli un ķimenēm  uzsilda. Miltus samaisa ar sauso raugu un iejauc šķidrumā, beigās pievieno kefīru. Ļauj mīklai uzrūgt, tad izveido kukulīti un ļauj tam vēlreiz uzrūgt.

Uzrūgušu karašiņu cep cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā 35-40 minūtes.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.