Karameļu siera kūka - Receptes

Karameļu siera kūka

Karameļu siera kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g šokolādes cepumu
  • 120 g sviesta

  • 500 g maskarpones siera
  • 125 g Dansukker nerafinētā cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 4 olas
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 175 g skābā krējuma

KARAMELEI

  • 200 g saldā krējuma
  • 250 g Dansukker baltā cukura
  • 80 g ūdens
  • 1 tējkarote jūras sāls

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Četrkantainu cepamo formu (20 x 30 vai ko tamlīdzīgu) izklāj ar cepamo papīru.
Cepumus ar mīklas rulli vai blenderi sasmalcina līdz smalkai konsistencei. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Cepumiem pievieno sviestu un samaisa. Cepumu maisījumu ber cepamajā formā un nopresē ar karoti vai silikona lāpstiņu. Formu liek ledusskapī.
Bļodā liek krēmsieru, cukuru, kukurūzas cieti un sēkliņas no vaniļas pāksts un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Beidzamo liek klāt skābo krējumu. Krēmu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu masai.
Cep krāsnī 25 - 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo karameli. Nelielā katliņā lej ūdeni kopā ar cukuru. Liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisa! Vāra, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintarīgu nokrāsu. Noņem no uguns. Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos. Kad iegūta vienmērīga masa, turpina maisīt, līdz tā ir nedaudz atdzisusi. Pievieno sāli un rūpīgi iemaisa. Karameli atdzesē istabas temperatūrā.
Kad siera kūka atdzisusi, karameli pārlej pāri, un kūku liek ledusskapī uz nakti.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale


;