Sastāvdaļas
300 g šokolādes cepumu
120 g sviesta
500 g maskarpones siera
125 g Dansukker nerafinētā cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
4 olas
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
175 g skābā krējuma
KARAMELEI
200 g saldā krējuma
250 g Dansukker baltā cukura
80 g ūdens
1 tējkarote jūras sāls
Instrukcijas
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Četrkantainu cepamo formu (20 x 30 vai ko tamlīdzīgu) izklāj ar cepamo papīru.
Cepumus ar mīklas rulli vai blenderi sasmalcina līdz smalkai konsistencei. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Cepumiem pievieno sviestu un samaisa. Cepumu maisījumu ber cepamajā formā un nopresē ar karoti vai silikona lāpstiņu. Formu liek ledusskapī.
Bļodā liek krēmsieru, cukuru, kukurūzas cieti un sēkliņas no vaniļas pāksts un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Beidzamo liek klāt skābo krējumu. Krēmu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu masai.
Cep krāsnī 25 - 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo karameli. Nelielā katliņā lej ūdeni kopā ar cukuru. Liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisa! Vāra, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintarīgu nokrāsu. Noņem no uguns. Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos. Kad iegūta vienmērīga masa, turpina maisīt, līdz tā ir nedaudz atdzisusi. Pievieno sāli un rūpīgi iemaisa. Karameli atdzesē istabas temperatūrā.
Kad siera kūka atdzisusi, karameli pārlej pāri, un kūku liek ledusskapī uz nakti.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.