Karameļu siera kūka

Atzīme (18 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g šokolādes cepumu
120 g sviesta

500 g maskarpones siera
125 g Dansukker nerafinētā cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
4 olas
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
175 g skābā krējuma

KARAMELEI
200 g saldā krējuma
250 g Dansukker baltā cukura
80 g ūdens
1 tējkarote jūras sāls

Instrukcijas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai. Četrkantainu cepamo formu (20 x 30 vai ko tamlīdzīgu) izklāj ar cepamo papīru.
Cepumus ar mīklas rulli vai blenderi sasmalcina līdz smalkai konsistencei. Nelielā katliņā izkausē sviestu. Cepumiem pievieno sviestu un samaisa. Cepumu maisījumu ber cepamajā formā un nopresē ar karoti vai silikona lāpstiņu. Formu liek ledusskapī.
Bļodā liek krēmsieru, cukuru, kukurūzas cieti un sēkliņas no vaniļas pāksts un maisa, līdz iegūta viendabīga masa. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas. Beidzamo liek klāt skābo krējumu. Krēmu rūpīgi samaisa un lej pa virsu cepumu masai.
Cep krāsnī 25 - 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo karameli. Nelielā katliņā lej ūdeni kopā ar cukuru. Liek vārīties uz vidēji lielas uguns. Nemaisa! Vāra, līdz karamele ieguvusi tumšu, dzintarīgu nokrāsu. Noņem no uguns. Lēnām un vienmērīgi pievieno saldo krējumu, visu laiku maisot, lai krējums nesašķeltos. Kad iegūta vienmērīga masa, turpina maisīt, līdz tā ir nedaudz atdzisusi. Pievieno sāli un rūpīgi iemaisa. Karameli atdzesē istabas temperatūrā.
Kad siera kūka atdzisusi, karameli pārlej pāri, un kūku liek ledusskapī uz nakti.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.