Karameļu mērce

Klasiska karameļu mērce, kas ir vienkārši pagatavojama un neticami garda. Te izmantots pūdercukurs un dzidrais sīrups maigākai konsistencei un zīdainākai tekstūrai.

Atzīme (38 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
200 g Dansukker pūdercukura
75 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
40 g nesālīta sviesta
1 tējkarote vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garšvielas pēc izvēles
1 tējkarote kanēļa vai sula no apelsīna

Instrukcijas

Katliņā samaisa krējumu ar pūdercukuru, sīrupu un izvēlētām garšvielām. Maisot karsē, līdz masa iegūst viendabīgas mērces konsistenci. Pievieno sviestu un vaniļas cukuru un maisa, līdz sviests izkusis. Uzglabā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.