Karameļu cepumi

Smilšu mīklai pievieno mazliet kakao vai safrāna un papildini ar karameļu mērci. Dubulta garša, vairāk baudījuma!

24 gabaliņi

PT1H15M
PT0M
Piparkūkas un cepumi

75 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
120 g Dansukker pūdercukura
240 g miltu
5 g cepamā pulvera
3 g vaniļas cukura

Garšviela (izvēlieties vienu)
25 g kakao pulvera vai
1 paciņa safrāna + 10 g izkausēta sviesta

Karameļu mērce
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
60 g Dansukker dzidrā sīrupa
30 g sviesta
200 ml saldā krējuma
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Vispirms pagatavo mīklu. Sviestu un pūdercukuru sastrādā viendabīgā masā. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iecilā to sviesta maisījumā. Pievieno izvēlēto garšvielu un kārtīgi samīca. Atdzesē 30 minūtes.

Mīklu sarullē ruļļos un sagriež 24 gabalos (apmēram 20 g katru). Veido bumbiņas un ievieto tās mazās kēksiņu formiņās. Katrā bumbiņā ar pirkstu iespiež iedobumu. Atdzesē vēl 30 minūtes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Cep krāsns vidū 14–15 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo karameļu mērci: Katliņā ar biezu dibenu sajauc Muskovado cukuru, sīrupu un sviestu. Vāra apmēram 2 minūtes, līdz sīrups sāk karamelizēties vai sabiezēt.

Lejot tievā strūkliņā, nešļakstoties, iemaisa krējumu. Uzkarsē līdz 120°C.

Karameli lej maizīšu iedobēs un ļauj sacietēt. Atlikušo mērci uzglabā stikla burkā ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.