Sastāvdaļas
1 apelsīns
600 g sarkano jāņogu
400 g upeņu
100 ml ūdens
660 g Dansukker Marmelādes cukura
vai 1 kg Dansukker Ievārījumu cukura
Instrukcijas
Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra (apmēram 2 minūtes).
Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.