Kamberlendas ievārījums

Kamberlendas ievārījums
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

1 apelsīns
600 g sarkano jāņogu
400 g upeņu
100 ml ūdens
660 g Dansukker Marmelādes cukura

    vai 1 kg Dansukker Ievārījumu cukura
 

Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra (apmēram 2 minūtes).

Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.
 

Šo recepti sastādīja

Dansukker