Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes kakao
Vaniļas krēmam
150 g mascarpone siera
45 g saldā krējuma
25 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1/2 vaniļas pāksts
Karamelei
100 g nerafinēta cukurniedru cukura
25 g ūdens
30 g sviesta
100 g saldā krējuma
Glazūrai
100 g piena šokolādes
25 g kakao sviesta
25 g kokosriekstu eļļas
1 ēdamkarote lazdu riekstu
50 ml stipras kafijas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.
Pagatavo biskvītu. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru un kakao. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Pagatavo karameli. Katliņā liek cukuru un ūdeni un karamelizē, līdz masa ir dzintara krāsā. Noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu. Pievieno saldo krējumu, izmaisa un uzkarsē līdz 105 ºC temperatūrai.
Pagatavo vaniļas krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, cukuru, saldo krējumu un vaniļu. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno 2 ēdamkarotes karameles un izmaisa.
Biskvītu sagriež četrās vienādās daļās. Katru daļu apslaka ar kafiju, pārsmērē ar karameli un vaniļas krēmu. Sarullē un novieto ledusskapī līdz rītam.
Pagatavo glazūru. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns, pievieno kakao sviestu un kokosriekstu eļļu. Iemaisa arī riekstus. Katru ruleti iemērc vai pārlej ar glazūru vismaz divas reizes. Atdzesē ledusskapī.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.