Kafijas un karameles mini ruletes

Izsmalcināta recepte, kas nostiprinās tavas kulinārās prasmes eksperta līmenī. Porains biskvīts, vijīga karameļu mērce un aromātisks vaniļas krēms - trīs franču kulinārijas pamata balsti vienā receptē.

6 porcijas

PT55M

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes kakao

Vaniļas krēmam
150 g mascarpone siera
45 g saldā krējuma
25 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1/2 vaniļas pāksts

Karamelei
100 g nerafinēta cukurniedru cukura
25 g ūdens
30 g sviesta
100 g saldā krējuma

Glazūrai
100 g piena šokolādes
25 g kakao sviesta
25 g kokosriekstu eļļas
1 ēdamkarote lazdu riekstu

50 ml stipras kafijas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru un kakao. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo karameli. Katliņā liek cukuru un ūdeni un karamelizē, līdz masa ir dzintara krāsā. Noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu. Pievieno saldo krējumu, izmaisa un uzkarsē līdz 105 ºC temperatūrai.

Pagatavo vaniļas krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, cukuru, saldo krējumu un vaniļu. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno 2 ēdamkarotes karameles un izmaisa.

Biskvītu sagriež četrās vienādās daļās. Katru daļu apslaka ar kafiju, pārsmērē ar karameli un vaniļas krēmu. Sarullē un novieto ledusskapī līdz rītam.

Pagatavo glazūru. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns, pievieno kakao sviestu un  kokosriekstu eļļu. Iemaisa arī riekstus. Katru ruleti iemērc vai pārlej ar glazūru vismaz divas reizes. Atdzesē ledusskapī.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.