Itāļu citronu pīrāgs

Viegli pagatavojama, atsvaidzinoša kūka, kas liks sajust Itālijas saules un kalnu gaisu. Citrona svaigums un rikotas un mascarpone sieru maigums rada debešķīgu garšas kārdinājumu.

Apmēram 8 porcijām

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g kārtainās rauga mīklas 
Milti darba virsmas nokaisīšanai

Pildījumam 
250 g rikotas siera 
250 g maskarpones siera 
Sula un norīvēta miziņa no 1 citrona 
125 g Dansukker baltā smalkā cukura 
6 olas dzeltenumi 
6 olu baltumi

Instrukcijas

Mīklu izrullē uz miltainas darba virsmas tā, lai malas būtu 5 cm platākas par 25 cm lielu veidni. Tad izklāj veidni ar mīklas plāksni, liekos centimetrus atstājot gar malām.

Samaisa abus sierus, citrona sulu un miziņu, pusi no cukura un piecus olu dzeltenumus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Pievieno atlikušo cukuru un kuļ vēl 2 minūtes. Iecilā olu baltumus sieru maisījumā.

Izlej olu maisījumu mīklas „bļodā” un lieko mīklas daļu pārliec pāri pildījumam. Viegli saputo olas dzeltenumu un pārmērē ar to mīklu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 30 minūtes. Atdzesē ledusskapī u vismaz 2 stundas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.