Itāļu aveņu saldējums

4 porcijas
Itāļu aveņu saldējums
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

250-400 g aveņu (vai citu ogu)
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
250 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker dzidrā cukura sīrupa

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Siltu piena maisījumu iekuļ olu maisījumā, pievieno avenes, izmaisa un izkāš caur sietu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot. Pasniedz kopā ar cepumiem.

Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker