Itāļu aveņu saldējums

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

4 porcijas

Atzīme (72 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250-400 g aveņu (vai citu ogu)
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
250 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Karstu piena maisījumu lej tievā strūkliņā olu maisījumā, nepārtraukti kuļot, lai neļautu olām sarecēt, bet vienmērīgi izšķīst un izkarst pienā. Tad pievieno avenes, sakuļ vēlreiz un izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Ja vēlas, aveņu vietā izmantot jau izspiestu, koncentrētu aveņu sulu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz piecām stundām un ik pa laikam apmaisot. 

Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.