Īrisiņi praline

Īrisiņi praline
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

90 g cukura
140 g glikozes sīrupa
2 ēdamkar. ūdens
140 g balto sezama sēklu
20 g sviesta
200 g Nutella krēma

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C.

Cukuru, ūdeni un glikozes sīrupu uzkarsē līdz 112 °C.

Katliņu noņem no uguns, pievieno sviestu un sezama sēklas. Maisa, līdz sviests izkusis.

Katrā makarūnu formiņā ielieciet pusi tējkarotes mīklas, lai tā neietu pāri malām.

Cep cepeškrāsnī 10-12 minūtes, nepārtraukti pieskatot. Konfektēm jākļūst zeltainām, bet ne tumši brūnām. Ļauj atdzist.

Rieksta lieluma piciņu Nutella krēma ar karotīti vai dekorējamo tūtiņu uzliek uz viena cepuma plakanās malas, virsū viegli piespiež otru cepumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker