Sastāvdaļas
90 g cukura
140 g glikozes sīrupa
2 ēdamkar. ūdens
140 g balto sezama sēklu
20 g sviesta
200 g Nutella krēma
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C.
Cukuru, ūdeni un glikozes sīrupu uzkarsē līdz 112 °C.
Katliņu noņem no uguns, pievieno sviestu un sezama sēklas. Maisa, līdz sviests izkusis.
Katrā makarūnu formiņā ielieciet pusi tējkarotes mīklas, lai tā neietu pāri malām.
Cep cepeškrāsnī 10-12 minūtes, nepārtraukti pieskatot. Konfektēm jākļūst zeltainām, bet ne tumši brūnām. Ļauj atdzist.
Rieksta lieluma piciņu Nutella krēma ar karotīti vai dekorējamo tūtiņu uzliek uz viena cepuma plakanās malas, virsū viegli piespiež otru cepumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.