Īrisa konfektes ar vaniļu un grauzdētām mandelēm - Receptes

Īrisa konfektes ar vaniļu un grauzdētām mandelēm

Apmēram 20 gab. 1 stunda
Īrisa konfektes ar vaniļu un grauzdētām mandelēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 175 g Dansukker gaišā sīrupa
  • 180 g Dansukker cukurniedru cukura
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 80 g sviesta
  • 3 g vaniļas cukura
  • 100 g sālītu grauzdētu mandeļu

  • Veidnes iemiltošanai kukurūzas vai kartupeļu ciete

Cepamformā (20x30 cm) ieklāj cepampapīru un iemilto ar cieti, izkaisot to caur sietiņu.
Visas konfekšu sastāvdaļas katliņā samaisa un uzkarsē līdz 125°C. Tad pievieno grauzdētas mandeles, izmaisa vēlreiz un lej masu sagatavotajā veidnē. Novieto vēsumā, lai sastingst (apmēram 6 līdz 2 stundas). Gatavo īrisu izņem no veidnes, sagriež gabaliņos un katru gabaliņu ietin konfekšu papīriņā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;