Sastāvdaļas
175 g Dansukker gaišā sīrupa
180 g Dansukker cukurniedru cukura
200 ml trekna saldā krējuma
80 g sviesta
3 g vaniļas cukura
100 g sālītu grauzdētu mandeļu
Veidnes iemiltošanai kukurūzas vai kartupeļu ciete
Instrukcijas
Cepamformā (20x30 cm) ieklāj cepampapīru un iemilto ar cieti, izkaisot to caur sietiņu.
Visas konfekšu sastāvdaļas katliņā samaisa un uzkarsē līdz 125°C. Tad pievieno grauzdētas mandeles, izmaisa vēlreiz un lej masu sagatavotajā veidnē. Novieto vēsumā, lai sastingst (apmēram 6 līdz 2 stundas). Gatavo īrisu izņem no veidnes, sagriež gabaliņos un katru gabaliņu ietin konfekšu papīriņā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.