Īrisa cepumi ar ābolu ievārījumu - Receptes

Īrisa cepumi ar ābolu ievārījumu

40 gab. 1 stunda plus laiks ievārījumam
Neatvairāmi īrisa cepumi, kas pildīti ar ābolu ievārījumu. Papildiniet tos ar kanēli un kardamonu, kas tik labi piestāv āboliem.
Īrisa cepumi ar ābolu ievārījumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Ābolu ievārījums

    • 3 āboli jeb aptuveni 300 g
    • 60 ml citrona sulas
    • 0,5 citrona miziņas
    • 95 g Dansukker Ievārījuma cukura

    Īrisa cepumi

    • 200 g sviesta istabas temperatūrā
    • 170 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
    • 40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 240 g kviešu miltu
    • 10 g cepamā pulvera

    Dekorēšanai

    • Kapātas mandeles
    • 6 g kardamona

    Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.

    Sviestu ar cukurniedru cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Miltus ar cepamo pulveri samaisa un pievieno tiem sviesta-cukura putas. Visu sastrādā mīklā.

    Mīklu izveltnē četros garenos rullīšos. Tos izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Rullīšus mazliet pieplacina un iespiež seklu “grāvīti” garenvirzienā. “Grāvīti” piepilda ar ābolu ievārījumu. “Grāvīša” sānu malas piepaceļ un aizlipina ciet, piespiežot ar dakšiņu, lai ievārījums paliek cepuma viducī. Cepumus pārkaisa ar mandelēm un kardamonu.

    Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Rullīšus nedaudz atdzesē un sagriež 1-2 cm biezos gabaliņos. Cepumi jāizlieto 1-2 dienu laikā. Ābolu ievārījums garšo lieliski, taču tas  ātri vien cepumus samitrina.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;