Īrisa cepumi ar ābolu ievārījumu

Neatvairāmi īrisa cepumi, kas pildīti ar ābolu ievārījumu. Papildiniet tos ar kanēli un kardamonu, kas tik labi piestāv āboliem.

40 gab.

1 stunda plus laiks ievārījumam

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 ml citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura

Īrisa cepumi
200 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
240 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera

Dekorēšanai
Kapātas mandeles
6 g kardamona

Instrukcijas

Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.

Sviestu ar cukurniedru cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Miltus ar cepamo pulveri samaisa un pievieno tiem sviesta-cukura putas. Visu sastrādā mīklā.

Mīklu izveltnē četros garenos rullīšos. Tos izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Rullīšus mazliet pieplacina un iespiež seklu “grāvīti” garenvirzienā. “Grāvīti” piepilda ar ābolu ievārījumu. “Grāvīša” sānu malas piepaceļ un aizlipina ciet, piespiežot ar dakšiņu, lai ievārījums paliek cepuma viducī. Cepumus pārkaisa ar mandelēm un kardamonu.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Rullīšus nedaudz atdzesē un sagriež 1-2 cm biezos gabaliņos. Cepumi jāizlieto 1-2 dienu laikā. Ābolu ievārījums garšo lieliski, taču tas  ātri vien cepumus samitrina.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.