Sastāvdaļas
Ābolu ievārījums
3 āboli jeb aptuveni 300 g
60 ml citrona sulas
0,5 citrona miziņas
95 g Dansukker Ievārījuma cukura
Īrisa cepumi
200 g sviesta istabas temperatūrā
170 g Dansukker ekoloģiskā cukurniedru cukura
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
240 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
Dekorēšanai
Kapātas mandeles
6 g kardamona
Instrukcijas
Ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež mazākos gabalos un katliņā apvāra 10 minūtes kopā ar citrona miziņu, sulu un cukuru. Gatavu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.
Sviestu ar cukurniedru cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Miltus ar cepamo pulveri samaisa un pievieno tiem sviesta-cukura putas. Visu sastrādā mīklā.
Mīklu izveltnē četros garenos rullīšos. Tos izkārto uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Rullīšus mazliet pieplacina un iespiež seklu “grāvīti” garenvirzienā. “Grāvīti” piepilda ar ābolu ievārījumu. “Grāvīša” sānu malas piepaceļ un aizlipina ciet, piespiežot ar dakšiņu, lai ievārījums paliek cepuma viducī. Cepumus pārkaisa ar mandelēm un kardamonu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Rullīšus nedaudz atdzesē un sagriež 1-2 cm biezos gabaliņos. Cepumi jāizlieto 1-2 dienu laikā. Ābolu ievārījums garšo lieliski, taču tas ātri vien cepumus samitrina.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.