Īpašais ķirbju ievārījums

Ķirbis noder ne tikai Halovīna rotājumiem, bet arī gardiem un veselīgiem ēdieniem. Šeit recepte brīnišķīgam ievārījumam. Ievārījuma cukurs ļaus samazināt pievienotā cukura daudzumu, vienlaikus saglabājot augļu dabisko garšu un nodrošinot ilgstošu uzglabāšanu. Ievārījums jāvāra pavisam neilgi, gatavu pildot tīrās, izkarsētās burciņās un aizvākojot ar novārītiem, vēlams, jauniem vāciņiem.

apm. 2 kg

Atzīme (105 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g žāvētu aprikožu
1 kg ķirbja mīkstuma
300 ml apelsīnu sulas
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
2 ēd. kar. vaniļas cukura
50 ml viskija

Instrukcijas

Aprikozes uz nakti iemērc ūdenī. Izmirkušās aprikozes nospiež un sagriež mazos gabaliņos. Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Aprikozes, ķirbja masu un apelsīnu sulu liek katliņā, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 3 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa vaniļas cukuru un viskiju. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.