Īpašais ķirbju ievārījums

Ķirbis noder ne tikai Halovīna rotājumiem, bet arī gardiem un veselīgiem ēdieniem. Šeit recepte brīnišķīgam ievārījumam. Ievārījuma cukurs ļaus samazināt pievienotā cukura daudzumu, vienlaikus saglabājot augļu dabisko garšu un nodrošinot ilgstošu uzglabāšanu. Ievārījums jāvāra pavisam neilgi, gatavu pildot tīrās, izkarsētās burciņās un aizvākojot ar novārītiem, vēlams, jauniem vāciņiem.

apm. 2 kg

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

200 g žāvētu aprikožu
1 kg ķirbja mīkstuma
300 ml apelsīnu sulas
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
2 ēd. kar. vaniļas cukura
50 ml viskija

Instrukcijas

Aprikozes uz nakti iemērc ūdenī. Izmirkušās aprikozes nospiež un sagriež mazos gabaliņos. Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Aprikozes, ķirbja masu un apelsīnu sulu liek katliņā, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 3 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa vaniļas cukuru un viskiju. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.