Ingvera nūjiņas

35 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 g sviesta vai margarīna
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
450 ml miltu
100 ml smalki sagriezta marinēta ingvera
100 ml smalki kapātu mandeļu
100 ml smalki kapātas tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Dansukker brūnais niedru cukurs

Instrukcijas

Sviestu vai margarīnu Saputo kopā ar cukuru. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sastrādā mīklā. Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas mīklu rullē, izveidojot 60 x 10 cm rulli. To mazliet saplacina un sagriež 2 cm biezās strēmelēs. Cepumus pārkaisa ar brūno cukuru un liek uz cepampannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.