Groziņi ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

12 gab. 2 stundas
Groziņi ar vaniļas krēmu un svaigām ogām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Cepuma pamatnei

    • 300 g kviešu vai mandeļu miltu
    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 125 g sviesta
    • 1 citrona miziņa
    • 1 olas dzeltenums
    • 4-6 ēdamkar. ledus auksta ūdens

    Vaniļas krēmam

    • 500 ml piena
    • 3 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 1 tējkar. vaniļas pulvera
    • 90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 6 olu dzeltenumi
    • 3 ēdamkar. kukurūzas miltu
    • 50 g mīksta sviesta

    • Dekorēšanai svaigas ogas un Dansukker pūdercukurs

    Cepuma pamatnes pagatavošana
    Miltus, cukuru un sviestu sastrādā drupanā mīklā.  Pievieno sarīvētu citrona miziņu. Iemaisa olu dzeltenumus. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz mīkla kļūst vijīga. Izveido bumbu, ietin plēvē un atstāj uz stundu vēsumā.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē, izklāj kēksu formiņās vai iespiež riekstiņu formiņās. Cep aptuveni 10-12 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņām. Uzmanīgi! Ja izmanto mandeļu miltus, tad cepums būs ļoti trausls. Cepumus piepilda ar vaniļas krēmu un dekorē ar ogām un pūdercukuru.

    Vaniļas krēma pagatavošana
    Pienu uzvāra un pievieno vaniļas cukuru un pulveri. Olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ čaganā masā. Turpinot kulšanu, lēnām pievieno karsto pienu. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un maisot turpina karsēt, līdz masa sabiezē. Vaniļas krēmu noņem no plīts un pārliek bļodā. Pievieno sviestu un turpina maisīt, līdz tas izkusis. Ledusskapī atdzesē.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker