Groziņi ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

12 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepuma pamatnei
300 g kviešu vai mandeļu miltu
120 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta
1 citrona miziņa
1 olas dzeltenums
4-6 ēdamkar. ledus auksta ūdens

Vaniļas krēmam
500 ml piena
3 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. vaniļas pulvera
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
6 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. kukurūzas miltu
50 g mīksta sviesta

Dekorēšanai svaigas ogas un Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Cepuma pamatnes pagatavošana
Miltus, cukuru un sviestu sastrādā drupanā mīklā.  Pievieno sarīvētu citrona miziņu. Iemaisa olu dzeltenumus. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz mīkla kļūst vijīga. Izveido bumbu, ietin plēvē un atstāj uz stundu vēsumā.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē, izklāj kēksu formiņās vai iespiež riekstiņu formiņās. Cep aptuveni 10-12 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņām. Uzmanīgi! Ja izmanto mandeļu miltus, tad cepums būs ļoti trausls. Cepumus piepilda ar vaniļas krēmu un dekorē ar ogām un pūdercukuru.

Vaniļas krēma pagatavošana
Pienu uzvāra un pievieno vaniļas cukuru un pulveri. Olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ čaganā masā. Turpinot kulšanu, lēnām pievieno karsto pienu. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un maisot turpina karsēt, līdz masa sabiezē. Vaniļas krēmu noņem no plīts un pārliek bļodā. Pievieno sviestu un turpina maisīt, līdz tas izkusis. Ledusskapī atdzesē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.