Groziņi ar vaniļas krēmu un svaigām ogām

12 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cepuma pamatnei
300 g kviešu vai mandeļu miltu
120 g Dansukker pūdercukura
125 g sviesta
1 citrona miziņa
1 olas dzeltenums
4-6 ēdamkar. ledus auksta ūdens

Vaniļas krēmam
500 ml piena
3 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. vaniļas pulvera
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
6 olu dzeltenumi
3 ēdamkar. kukurūzas miltu
50 g mīksta sviesta

Dekorēšanai svaigas ogas un Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Cepuma pamatnes pagatavošana
Miltus, cukuru un sviestu sastrādā drupanā mīklā.  Pievieno sarīvētu citrona miziņu. Iemaisa olu dzeltenumus. Pa ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz mīkla kļūst vijīga. Izveido bumbu, ietin plēvē un atstāj uz stundu vēsumā.  Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Mīklu izrullē, izklāj kēksu formiņās vai iespiež riekstiņu formiņās. Cep aptuveni 10-12 minūtes. Atdzesē un izņem no formiņām. Uzmanīgi! Ja izmanto mandeļu miltus, tad cepums būs ļoti trausls. Cepumus piepilda ar vaniļas krēmu un dekorē ar ogām un pūdercukuru.

Vaniļas krēma pagatavošana
Pienu uzvāra un pievieno vaniļas cukuru un pulveri. Olu dzeltenumus ar cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ čaganā masā. Turpinot kulšanu, lēnām pievieno karsto pienu. Maisījumu lej atpakaļ katliņā un maisot turpina karsēt, līdz masa sabiezē. Vaniļas krēmu noņem no plīts un pārliek bļodā. Pievieno sviestu un turpina maisīt, līdz tas izkusis. Ledusskapī atdzesē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.