Grilētas ogu drumstalkūciņas

Grilā gatavotas ogu drumstalu kūciņas ir vienkāršs un izsmalcināts deserts. Liec ogas folijas formiņās, pārkaisi ar cepumu drumstalu maisījumu, uzgrilē un pasniedz ar vaniļas krēmu!

6 porcijas

PT55M

50 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g ogu

Ogu drumstalas
100 g auksta sviesta 
85 g Dansukker Dzidrā sīrupa
40 g Dansukker Zeltainā sīrupa
80 g auzu pārslu
160 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls

Vaniļas krēms bez karsēšanas
2 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
5 g vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Visas drumstalu sastāvdaļas sastrādā drupanā masa. Ogas ber folijas “trauciņos” un pārkaisa ar drumstalām. No augšpuses trauciņus piever, bet pilnībā nenosedz.

Cep uz grila augstā temperatūrā, nosegtus ar vāku, apmēram 10-15 minūtes.

Pagatavo vaniļas krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, sīrupu un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Putukrējumu saputo un iecilā olu masā.

Kūciņas pirms pasniegšanas papildina ar vaniļas krēmu.

Šīs drumstalkūciņas var cept arī cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, ventilatora režīmā 15-17 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.