Grilētas ogu drumstalkūciņas

Grilā gatavotas ogu drumstalu kūciņas ir vienkāršs un izsmalcināts deserts. Liec ogas folijas formiņās, pārkaisi ar cepumu drumstalu maisījumu, uzgrilē un pasniedz ar vaniļas krēmu!

6 porcijas

PT55M

50 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 g ogu

Ogu drumstalas
100 g auksta sviesta 
85 g Dansukker Dzidrā sīrupa
40 g Dansukker Zeltainā sīrupa
80 g auzu pārslu
160 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls

Vaniļas krēms bez karsēšanas
2 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
5 g vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Visas drumstalu sastāvdaļas sastrādā drupanā masa. Ogas ber folijas “trauciņos” un pārkaisa ar drumstalām. No augšpuses trauciņus piever, bet pilnībā nenosedz.

Cep uz grila augstā temperatūrā, nosegtus ar vāku, apmēram 10-15 minūtes.

Pagatavo vaniļas krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, sīrupu un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Putukrējumu saputo un iecilā olu masā.

Kūciņas pirms pasniegšanas papildina ar vaniļas krēmu.

Šīs drumstalkūciņas var cept arī cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, ventilatora režīmā 15-17 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.