Sastāvdaļas
400 g ogu
Ogu drumstalas
100 g auksta sviesta
85 g Dansukker Dzidrā sīrupa
40 g Dansukker Zeltainā sīrupa
80 g auzu pārslu
160 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Vaniļas krēms bez karsēšanas
2 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
5 g vaniļas cukura
200 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Visas drumstalu sastāvdaļas sastrādā drupanā masa. Ogas ber folijas “trauciņos” un pārkaisa ar drumstalām. No augšpuses trauciņus piever, bet pilnībā nenosedz.
Cep uz grila augstā temperatūrā, nosegtus ar vāku, apmēram 10-15 minūtes.
Pagatavo vaniļas krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, sīrupu un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Putukrējumu saputo un iecilā olu masā.
Kūciņas pirms pasniegšanas papildina ar vaniļas krēmu.
Šīs drumstalkūciņas var cept arī cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, ventilatora režīmā 15-17 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.