Sastāvdaļas
8-12 plūškoka ziedu ķekari
150 g miltu
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ g sāls
2 olu dzeltenumi
2 olu baltumi
300 ml ūdens
30 ml šķidrā margarīna
Eļļa fritēšanai
Apviļāšanai
Dansukker baltais smalkais cukurs
Zemeņu mērcei
250 g zemeņu
15 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo mērci. Sasmalcina zemenes šķidrā masā ar dakšiņu vai blenderi. Iemaisa pūdercukuru un noliek malā. Plūškoka ziedu ķekarus izpurina, lai atbrīvotos no vaļīgiem ziediem. Bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli. Piemaisa olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno ūdeni un kuļ, līdz mīkla kļūst viendabīga. Iemaisa margarīnu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Ziedu ķekarus iegremdē mīklā un tad fritē katliņā ar eļļu, kas uzkarsēta līdz 180°C. Svaigi fritētos ķekarus apviļā cukurā un kārto uz deserta šķīvjiem. Pasniedz nekavējoties ar zemeņu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.