Fragilité kūka ar melleņu un aveņu mērci

10 porcijas

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

125 g lazdu riekstu
150 g Dansukker Farīna cukura
5 olas baltumi
85 g Dansukker baltā smalkā cukura

Melleņu un aveņu musam
150 g melleņu
150 g aveņu
100 ml ūdens
85 g Dansukker baltā cukura
16 g kartupeļu cietes
5-12 ml ūdens
500 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Dansukker baltā pūdercukura
Svaigas ogas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.

Lazdu riekstus uz pannas apgrauzdē, izber uz dvielīša, ieloka “maisiņā” un norīvē pēc iespējas vairāk miziņu. Riekstus sasmalcina ar blenderi, pakāpeniski pievienojot Farīna cukuru.

Olu baltumus saputo stingrās putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru. Uzmanīgi iecilā arī riekstu-cukura maisījumu.

Divas trešdaļas maisījuma plānā kārtiņā izklāj uz cepampapīra 30x40 cm izmērā. Atlikumu izklāj uz citas loksnes divreiz mazākā izmērā - 20x30 cm.

Katru loksni cep krāsns vidējā daļā 15-20 minūtes, pēc tam atdzesē.

Sagatavo musu pildījumam. Ogas pārlej ar 10 ml ūdens un vāra piecas minūtes. Pievieno cukuru un vāra vēl piecas minūtes.  Kartupeļu cieti izšķīdina ēdamkarotē auksta ūdens un iemaisa vārījumā. Pavāra vēl 2-3 minūtes, tad noņem no plīts un ļauj atdzist.

Saldo krējumu saputo un iemaisa ogu kompotā.

Lielāko riekstu pamatni pārgriež uz pusēm. Vienu daļu liek uz paplātes un pārklāj ar ogu musu. Pārliek otru daļu un ar musu pārklāj arī to. Virsū liek trešo pamatnes daļu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.