Sastāvdaļas
125 g lazdu riekstu
150 g Dansukker Farīna cukura
5 olas baltumi
85 g Dansukker baltā smalkā cukura
Melleņu un aveņu musam
150 g melleņu
150 g aveņu
100 ml ūdens
85 g Dansukker baltā cukura
16 g kartupeļu cietes
5-12 ml ūdens
500 ml saldā krējuma
Dekorēšanai
Dansukker baltā pūdercukura
Svaigas ogas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 150°C.
Lazdu riekstus uz pannas apgrauzdē, izber uz dvielīša, ieloka “maisiņā” un norīvē pēc iespējas vairāk miziņu. Riekstus sasmalcina ar blenderi, pakāpeniski pievienojot Farīna cukuru.
Olu baltumus saputo stingrās putās. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno cukuru. Uzmanīgi iecilā arī riekstu-cukura maisījumu.
Divas trešdaļas maisījuma plānā kārtiņā izklāj uz cepampapīra 30x40 cm izmērā. Atlikumu izklāj uz citas loksnes divreiz mazākā izmērā - 20x30 cm.
Katru loksni cep krāsns vidējā daļā 15-20 minūtes, pēc tam atdzesē.
Sagatavo musu pildījumam. Ogas pārlej ar 10 ml ūdens un vāra piecas minūtes. Pievieno cukuru un vāra vēl piecas minūtes. Kartupeļu cieti izšķīdina ēdamkarotē auksta ūdens un iemaisa vārījumā. Pavāra vēl 2-3 minūtes, tad noņem no plīts un ļauj atdzist.
Saldo krējumu saputo un iemaisa ogu kompotā.
Lielāko riekstu pamatni pārgriež uz pusēm. Vienu daļu liek uz paplātes un pārklāj ar ogu musu. Pārliek otru daļu un ar musu pārklāj arī to. Virsū liek trešo pamatnes daļu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.