Sastāvdaļas
400 ml ūdens
25 g rauga
50 g olīveļļas
2 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50—100 g svaigu augu garšvielu, piemēram, oregano, timiāna vai bazilika
250 g cieto kviešu miltu
apmēram 600 g kviešu miltu
Apsmērēšanai un garnējumam
50 g olīveļļas
1 rīvēta ķiploka daiviņa
10 saulē kaltēti un gabaliņos sagriezti tomāti
15-18 uz pusēm sagrieztas melnās olīvas
25 g pīniju riekstu
1 ēd. kar. kristālisko pārslu sāls
Instrukcijas
Izmanto virtuves kombainu.
Mīklas traukā iemīca raugu, ielej ūdeni un sīrupu un visu kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un garšvielas un, uzstādot nelielu ātrumu, maisa 2-3 minūtes. Pievieno eļļu un maisiet vēl 10 minūtes. Pievieno sāli un, uzstādot lielu ātrumu, maisa 5-8 minūtes, līdz mīkla atdalās no trauka malām.
Ar olīveļļu iesmērē cepešpannu un ielej mīklu. Apsmērē ar olīveļļu mīklu un pārklāj ar foliju. Ļauj uzrūgt 2 stundas. Izrullē mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un sagriež trīs daļās, kas savukārt jāsagriež 5-6 vienādi lielos gabalos. Uzliek sagriezto mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Sajauc olīveļļu ar sarīvēto ķiploku. Ar pirkstiem iespiež bedrītes mīklā un apsmērē ar eļļu. Iespiež divas olīvu pusītes un pāris tomātu gabaliņus katrā. Pārkaisa ar pīniju riekstiem un pārslu sāli.
Plāti ievieto krāsnī ar temperatūru 250°C. Kārtīgi apsmidzina mīklu ar ūdeni. Cep 8 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm. Focaccia drīkst sasaldēt. Saldētu maizi var sildīt pāris minūtes krāsnī pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.