Fokača

15-18 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 ml ūdens
25 g rauga
50 g olīveļļas
2 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50—100 g svaigu augu garšvielu, piemēram, oregano, timiāna vai bazilika
250 g cieto kviešu miltu
apmēram 600 g kviešu miltu

Apsmērēšanai un garnējumam
50 g olīveļļas
1 rīvēta ķiploka daiviņa
10 saulē kaltēti un gabaliņos sagriezti tomāti
15-18 uz pusēm sagrieztas melnās olīvas
25 g pīniju riekstu
1 ēd. kar. kristālisko pārslu sāls

Instrukcijas

Izmanto virtuves kombainu.

Mīklas traukā iemīca raugu, ielej ūdeni un sīrupu un visu kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un garšvielas un, uzstādot nelielu ātrumu, maisa 2-3 minūtes. Pievieno eļļu un maisiet vēl 10 minūtes. Pievieno sāli un, uzstādot lielu ātrumu, maisa 5-8 minūtes, līdz mīkla atdalās no trauka malām.

Ar olīveļļu iesmērē cepešpannu un ielej mīklu. Apsmērē ar olīveļļu mīklu un pārklāj ar foliju. Ļauj uzrūgt 2 stundas. Izrullē mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un sagriež trīs daļās, kas savukārt jāsagriež 5-6 vienādi lielos gabalos. Uzliek sagriezto mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Sajauc olīveļļu ar sarīvēto ķiploku. Ar pirkstiem iespiež bedrītes mīklā un apsmērē ar eļļu. Iespiež divas olīvu pusītes un pāris tomātu gabaliņus katrā. Pārkaisa ar pīniju riekstiem un pārslu sāli.

Plāti ievieto krāsnī ar temperatūru 250°C. Kārtīgi apsmidzina mīklu ar ūdeni. Cep 8 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm. Focaccia drīkst sasaldēt. Saldētu maizi var sildīt pāris minūtes krāsnī pirms pasniegšanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.