Fokača

15-18 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 ml ūdens
25 g rauga
50 g olīveļļas
2 tējk. sāls
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50—100 g svaigu augu garšvielu, piemēram, oregano, timiāna vai bazilika
250 g cieto kviešu miltu
apmēram 600 g kviešu miltu

Apsmērēšanai un garnējumam
50 g olīveļļas
1 rīvēta ķiploka daiviņa
10 saulē kaltēti un gabaliņos sagriezti tomāti
15-18 uz pusēm sagrieztas melnās olīvas
25 g pīniju riekstu
1 ēd. kar. kristālisko pārslu sāls

Instrukcijas

Izmanto virtuves kombainu.

Mīklas traukā iemīca raugu, ielej ūdeni un sīrupu un visu kārtīgi izmaisa. Pievieno miltus un garšvielas un, uzstādot nelielu ātrumu, maisa 2-3 minūtes. Pievieno eļļu un maisiet vēl 10 minūtes. Pievieno sāli un, uzstādot lielu ātrumu, maisa 5-8 minūtes, līdz mīkla atdalās no trauka malām.

Ar olīveļļu iesmērē cepešpannu un ielej mīklu. Apsmērē ar olīveļļu mīklu un pārklāj ar foliju. Ļauj uzrūgt 2 stundas. Izrullē mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un sagriež trīs daļās, kas savukārt jāsagriež 5-6 vienādi lielos gabalos. Uzliek sagriezto mīklu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Sajauc olīveļļu ar sarīvēto ķiploku. Ar pirkstiem iespiež bedrītes mīklā un apsmērē ar eļļu. Iespiež divas olīvu pusītes un pāris tomātu gabaliņus katrā. Pārkaisa ar pīniju riekstiem un pārslu sāli.

Plāti ievieto krāsnī ar temperatūru 250°C. Kārtīgi apsmidzina mīklu ar ūdeni. Cep 8 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm. Focaccia drīkst sasaldēt. Saldētu maizi var sildīt pāris minūtes krāsnī pirms pasniegšanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.