Fermeru kūkas

apm. 40 gab.
Fermeru kūkas
Vērtējums: (3gab.)

Sastāvdaļas

400 g kviešu miltu
200 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums

Glazūra
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kausēta margarīna
1-2 ēdamkarotes ūdens
pārtikas krāsvielas

Uz mīklas dēļa samaisiet sastāvdaļas līdz veidojas stingra mīkla. Ļaujiet atdzist ledusskapī vismaz 30 minūtes. Izrullējiet mīklu apmēram 3 mm biezā kārtā. Izgrieziet kūkas, izmantojot formiņu vai šablonu. Uzlieciet uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepiet cepeškrāsns vidū 225 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Sajauciet pūdercukuru ar ūdeni un margarīnu viendabīgā masā. Sadaliet glazūru mazās glāzītēs un pievienojiet dažādas krāsvielas. Garnējiet kūkas ar glazūru. Ļaujiet atdzist.

Šo recepti sastādīja

Dansukker