“Ezīši” ar grauzdētām mandelēm

9 mazas vai 1 liela mafinu forma

PT55M

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Grauzdētām mandelēm
250 g neblanšētu mandeļu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens

Šokolādes mīklai
200-250 g kokosriekstu sviesta
200 g tumšās šokolādes
2 olas
180 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Mandeles, cukuru un ūdeni katliņā uzvāra un turpina vārīt, līdz maisījums kārtīgi burbuļo. Ik pa laikam apmaisa ar dakšiņu.

Temperatūru samazina un turpina karsēt, līdz ūdens pilnībā izgarojis un cukurs kristalizējies. Cukuram jāsāk kust un karamelizēties, bet tikai tik daudz, lai pārklātu mandeles.

Mandeles izber uz pergamenta papīra un atdala vienu no otras ar dakšiņu. Atdzesē un pēc tam sakapā.

Kokosriekstu sviestu katliņā izkausē, pievieno sakapātu šokolādi un karsē maisot, līdz iegūst pastas konsistenci. Olas sakuļ ar pūdercukuru un iemaisa tajā šokolādes pastu.

Daļu šokolādes mīklas izklāj silikona mafinu formas pamatnē vai arī ar pergamenta papīru izklātā maizes formā. Pārkaisa ar sakapātām mandelēm. Tad pārklāj vēl vienu kārtu mīklas un atkārto visu vēl pāris reižu. Kā pēdējo pārkaisa dedzināto mandeļu drumstalas.

Kūku ietin pārtikas plēvē un no novieto vēsumā sastingt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.