“Ezīši” ar grauzdētām mandelēm

9 mazas vai 1 liela mafinu forma 1 stunda
“Ezīši” ar grauzdētām mandelēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Grauzdētām mandelēm

    • 250 g neblanšētu mandeļu
    • 250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 75 ml ūdens

    Šokolādes mīklai

    • 200-250 g kokosriekstu sviesta
    • 200 g tumšās šokolādes
    • 2 olas
    • 180 g Dansukker pūdercukura

    Mandeles, cukuru un ūdeni katliņā uzvāra un turpina vārīt, līdz maisījums kārtīgi burbuļo. Ik pa laikam apmaisa ar dakšiņu.

    Temperatūru samazina un turpina karsēt, līdz ūdens pilnībā izgarojis un cukurs kristalizējies. Cukuram jāsāk kust un karamelizēties, bet tikai tik daudz, lai pārklātu mandeles.

    Mandeles izber uz pergamenta papīra un atdala vienu no otras ar dakšiņu. Atdzesē un pēc tam sakapā.

    Kokosriekstu sviestu katliņā izkausē, pievieno sakapātu šokolādi un karsē maisot, līdz iegūst pastas konsistenci. Olas sakuļ ar pūdercukuru un iemaisa tajā šokolādes pastu.

    Daļu šokolādes mīklas izklāj silikona mafinu formas pamatnē vai arī ar pergamenta papīru izklātā maizes formā. Pārkaisa ar sakapātām mandelēm. Tad pārklāj vēl vienu kārtu mīklas un atkārto visu vēl pāris reižu. Kā pēdējo pārkaisa dedzināto mandeļu drumstalas.

    Kūku ietin pārtikas plēvē un no novieto vēsumā sastingt.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker