Sastāvdaļas
Grauzdētām mandelēm
250 g neblanšētu mandeļu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens
Šokolādes mīklai
200-250 g kokosriekstu sviesta
200 g tumšās šokolādes
2 olas
180 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Mandeles, cukuru un ūdeni katliņā uzvāra un turpina vārīt, līdz maisījums kārtīgi burbuļo. Ik pa laikam apmaisa ar dakšiņu.
Temperatūru samazina un turpina karsēt, līdz ūdens pilnībā izgarojis un cukurs kristalizējies. Cukuram jāsāk kust un karamelizēties, bet tikai tik daudz, lai pārklātu mandeles.
Mandeles izber uz pergamenta papīra un atdala vienu no otras ar dakšiņu. Atdzesē un pēc tam sakapā.
Kokosriekstu sviestu katliņā izkausē, pievieno sakapātu šokolādi un karsē maisot, līdz iegūst pastas konsistenci. Olas sakuļ ar pūdercukuru un iemaisa tajā šokolādes pastu.
Daļu šokolādes mīklas izklāj silikona mafinu formas pamatnē vai arī ar pergamenta papīru izklātā maizes formā. Pārkaisa ar sakapātām mandelēm. Tad pārklāj vēl vienu kārtu mīklas un atkārto visu vēl pāris reižu. Kā pēdējo pārkaisa dedzināto mandeļu drumstalas.
Kūku ietin pārtikas plēvē un no novieto vēsumā sastingt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.