“Ezīši” ar grauzdētām mandelēm

9 mazas vai 1 liela mafinu forma

PT55M

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Grauzdētām mandelēm
250 g neblanšētu mandeļu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens

Šokolādes mīklai
200-250 g kokosriekstu sviesta
200 g tumšās šokolādes
2 olas
180 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Mandeles, cukuru un ūdeni katliņā uzvāra un turpina vārīt, līdz maisījums kārtīgi burbuļo. Ik pa laikam apmaisa ar dakšiņu.

Temperatūru samazina un turpina karsēt, līdz ūdens pilnībā izgarojis un cukurs kristalizējies. Cukuram jāsāk kust un karamelizēties, bet tikai tik daudz, lai pārklātu mandeles.

Mandeles izber uz pergamenta papīra un atdala vienu no otras ar dakšiņu. Atdzesē un pēc tam sakapā.

Kokosriekstu sviestu katliņā izkausē, pievieno sakapātu šokolādi un karsē maisot, līdz iegūst pastas konsistenci. Olas sakuļ ar pūdercukuru un iemaisa tajā šokolādes pastu.

Daļu šokolādes mīklas izklāj silikona mafinu formas pamatnē vai arī ar pergamenta papīru izklātā maizes formā. Pārkaisa ar sakapātām mandelēm. Tad pārklāj vēl vienu kārtu mīklas un atkārto visu vēl pāris reižu. Kā pēdējo pārkaisa dedzināto mandeļu drumstalas.

Kūku ietin pārtikas plēvē un no novieto vēsumā sastingt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.