“Ezīši” ar grauzdētām mandelēm

9 mazas vai 1 liela mafinu forma

1 stunda

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Grauzdētām mandelēm
250 g neblanšētu mandeļu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
75 ml ūdens

Šokolādes mīklai
200-250 g kokosriekstu sviesta
200 g tumšās šokolādes
2 olas
180 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Mandeles, cukuru un ūdeni katliņā uzvāra un turpina vārīt, līdz maisījums kārtīgi burbuļo. Ik pa laikam apmaisa ar dakšiņu.

Temperatūru samazina un turpina karsēt, līdz ūdens pilnībā izgarojis un cukurs kristalizējies. Cukuram jāsāk kust un karamelizēties, bet tikai tik daudz, lai pārklātu mandeles.

Mandeles izber uz pergamenta papīra un atdala vienu no otras ar dakšiņu. Atdzesē un pēc tam sakapā.

Kokosriekstu sviestu katliņā izkausē, pievieno sakapātu šokolādi un karsē maisot, līdz iegūst pastas konsistenci. Olas sakuļ ar pūdercukuru un iemaisa tajā šokolādes pastu.

Daļu šokolādes mīklas izklāj silikona mafinu formas pamatnē vai arī ar pergamenta papīru izklātā maizes formā. Pārkaisa ar sakapātām mandelēm. Tad pārklāj vēl vienu kārtu mīklas un atkārto visu vēl pāris reižu. Kā pēdējo pārkaisa dedzināto mandeļu drumstalas.

Kūku ietin pārtikas plēvē un no novieto vēsumā sastingt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.