Mīklai
Ērkšķogu ievārījumam
Aukstu sviestu sadrupina un sastrādā ar pūdercukuru un miltiem. Pievieno šķipsniņu sāls. Uz iemiltotas virsmas mīklu samīca, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sagatavo ievārījumu. Ērkšķogām notīra kauslapiņas, liek katliņā un uzkarsē līdz vārīšanas temperatūrai. Savārītās ogas blenderī sasmalcina, pievieno cukuru un kanēļa standziņu. Vēlreiz visu uzvāra (10 minūtes).
Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un uzglabā vēsumā.
Cepeškrāsni noregulē uz 185°C. Atdzisušo mīklu uz iemiltotas virsmas izrullē ļoti plānā kārtā (1 mm). Izspiež 20 aplīšus 7 cm diametrā. Katru aplīti iekārto mafinu formas “groziņā” un pārsmērē ar izkausētu sviestu.
Groziņos liek ērkšķogu ievārījumu. No miklas izspiež apaļus “vāciņus”, katru 6 cm diametrā. Aizvāko groziņus.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 17-20 minūtes. Atdzesē. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Šo recepti sastādīja