Dzērveņu zefīrs

30 gab.

Atzīme (42 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

40 g želatīna
150 g ūdens
280 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g sakapātu lielogu dzērveņu
150 g sasmalcinātu vafeļu
1 tējk. citrona sulas

Instrukcijas

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un apmēram 20 minūtes uzbriedina un saputo. Dzidro sīrupu ar cukuru uzvāra un ielej jau saputotajā želatīna masā, nepārtraucot putošanu. Kad masa palielinājusies 5 vai 6 reizes, pievieno sakapātas dzērvenes. Saputoto masu izlej ieeļļotā formā un liek ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm. Kad masa sastingusi, griež kubiņos, katrā iesprauž saldējuma kociņu un apvārta sasmalcinātās vafelēs.

Receptes autors - Jānis Kairis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.