Dzērveņu zefīrs

30 gab.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

40 g želatīna
150 g ūdens
80 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 g sakapātu lielogu dzērveņu
150 g sasmalcinātu vafeļu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura

Instrukcijas

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un apmēram 20 minūtes uzbriedina. Izkausē un saputo ar gaišo sīrupu. Tumšo sīrupu ar cukuru uzvāra un ielej jau saputotajā želatīna masā, nepārtraucot putošanu. Kad masa palielinājusies 5 vai 6 reizes, pievieno sakapātas dzērvenes. Saputoto masu izlej ieeļļotā formā un liek ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm. Kad masa sastingusi, griež kubiņos, katrā iesprauž saldējuma kociņu un apvārta sasmalcinātās vafelēs.

Receptes autors - Jānis Kairis

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?