Sastāvdaļas
40 g želatīna
150 g ūdens
280 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 g sakapātu lielogu dzērveņu
150 g sasmalcinātu vafeļu
1 tējk. citrona sulas
Instrukcijas
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un apmēram 20 minūtes uzbriedina un saputo. Dzidro sīrupu ar cukuru uzvāra un ielej jau saputotajā želatīna masā, nepārtraucot putošanu. Kad masa palielinājusies 5 vai 6 reizes, pievieno sakapātas dzērvenes. Saputoto masu izlej ieeļļotā formā un liek ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm. Kad masa sastingusi, griež kubiņos, katrā iesprauž saldējuma kociņu un apvārta sasmalcinātās vafelēs.
Receptes autors - Jānis Kairis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.