Sastāvdaļas
100 g kaltētu dzērveņu
220 g Dansukker Farīna cukura
100 g mīksta sviesta
3 olas
390 g miltu
10 g cepamā pulvera
5 g vaniļas cukura
3 g malta kardamona
3 g malta kanēļa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Lielākās dzērvenes sagriež gabaliņos. Cukuru un sviestu sakuļ mīkstās putās. Pie vienai pievieno olas. Sausās sastāvdaļas samaisa atsevišķā bļodā un iecilā maisījumā. Iemaisa arī dzērvenes.
Mīklu sadala četrās daļās. Katru daļu izrullē garenā formā, mazliet saplacina un cep krāsns vidējā daļā apmēram15 minūtes.
Cepeškrāsni izslēdz. Ruļļus sagriež diagonālās šķēlītēs, izkārto atpakaļ uz plāts, sagāžot katru šķēlīti uz sāna. Plāti liek atpakaļ cepeškrāsnī un atstāj uz vairākām stundām, lai cepumi apkalst no visām pusēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.