Sastāvdaļas
40 g auzu pārslu
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu (pēc izvēles)
45 g Dansukker Farīna cukura
10 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g sviesta vai margarīna
50 g vājpiena biezpiena
Pildījumam
500 g svaigu ogu vai sagrieztu augļu
200-300 ml dabiskā jogurta
5 g laima miziņu
40 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšanai
Dansukker niedru cukurs “Demerara”
Instrukcijas
Sausās sastāvdaļas ievieto traukā. Izkausē sviestu vai margarīnu, ļauj atdzist, tad samaisa ar biezpienu. Ielej ietaukotā pīrāgu formā vai sešās mazākās formiņās un cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 10 minūtes. Ļauj atdzist. Virspusē sakārto augļus vai ogas. Sajauc kopā jogurtu, laima miziņas un pūdercukuru un pārkaisa augļiem. Viegli pārkaisa ar cukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.