Dāņu tradicionālā Kransekage – marcipāna cepumu vainadziņš

1 liels vai vairāki atsevišķi cepumi 1,5 stunda + 1 diena ledusskapī
Dāņu tradicionālā Kransekage – marcipāna cepumu vainadziņš
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 400 g marcipāna ar augstu mandeļu sastāvu
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 12 g olas baltumi

Glazūra

  • 240 g Dansukker pūdercukurs
  • 2 olas baltumi

Mandeļu pastu saberž un samaisa ar pūdercukuru.

Pievieno olas baltumu un izmaisa vijīga pastas konsistencē. Novieto ledusskapī līdz nākamai dienai.

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Olbaltuma-mandeļu pastu sadala piecās vai vairāk daļās, vienu par otru mazākās. No katras daļas izveido bumbiņu un no tās – aplīti. Ja vēlaties piramīdu zvaigznes formā, tad no bumbiņām veidojiet trīsstūra formas, kuras izkārtosiet vienu virs otras.

Sagatavotās cepumu formas novieto uz cepampapīru izklātas plāts un cep krāsns vidējā daļā 12-14 minūtes. Ļauj pilnībā atdzist.

Pūdercukuru sakuļ ar olu baltumiem (ar elektrisko putotāju, apmēram 10 minūtes). Ar dekorēšanas tūtiņas palīdzību izrotā cepumus, nožāvē un kārto vainaga vai zvaigznes formā.

Padoms! Neizmantojiet cepeškrāsns ventilatoru!!!

Šo recepti sastādīja

Dansukker