Dāņu ābolu virtulīši

Apmēram 30 gab.
Garšīgos virtuļus vislabāk baudīt svaigus!
Dāņu ābolu virtulīši
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 4 ēdamkar. Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 1 tējkar. saberzta kardamona
  • 5 tējkar. cepamā pulvera
  • 300 ml piena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 0,5 citrona mizas
  • 3 olu baltumi
  • Kausēts sviests pannas ietaukošanai
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai,
  • Ievārījums, ko pasniegt kopā ar virtuļiem
  • Āboli

Sviestu izkausē un atdzesē. Samaisa sausās sastāvdaļas. Pienu, olas dzeltenumus, kausēto sviestu un citrona miziņu sakuļ. Olu baltumus saputo biezās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Uzkarsē virtuļu pannu un ietauko ar izkausēto sviestu. Mīklu lej formiņās gandrīz līdz augšai. Cepot, pusgatavus apgriež otrādi un turpina cept, līdz pilnībā gatavi. Izmantojiet iesmiņu vai dakšiņu! Sagatavo ābolu šķēlītes un izkārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru. Gatavos virtuļus kārto tām pāri, pārkaisa vēlreiz ar pūdercukuru un pasniedz kopā ar gardu ievārījumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker