Sastāvdaļas
100 g sviesta
300 g miltu
4 ēdamkar. Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
1 tējkar. saberzta kardamona
5 tējkar. cepamā pulvera
300 ml piena
3 olu dzeltenumi
0,5 citrona mizas
3 olu baltumi
Kausēts sviests pannas ietaukošanai
Pūdercukurs pārkaisīšanai,
Ievārījums, ko pasniegt kopā ar virtuļiem
Āboli
Instrukcijas
Sviestu izkausē un atdzesē. Samaisa sausās sastāvdaļas. Pienu, olas dzeltenumus, kausēto sviestu un citrona miziņu sakuļ. Olu baltumus saputo biezās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Uzkarsē virtuļu pannu un ietauko ar izkausēto sviestu. Mīklu lej formiņās gandrīz līdz augšai. Cepot, pusgatavus apgriež otrādi un turpina cept, līdz pilnībā gatavi. Izmantojiet iesmiņu vai dakšiņu! Sagatavo ābolu šķēlītes un izkārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru. Gatavos virtuļus kārto tām pāri, pārkaisa vēlreiz ar pūdercukuru un pasniedz kopā ar gardu ievārījumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.