Sastāvdaļas
12 plūmju tomāti
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
10 g sāls pārslu
5 g rupji maltu melno piparu
100 ml olīveļļas
30 ml citronu sulas
1 ķiploku galviņa
1 saišķis timiāna
6 rozmarīna zariņi
Olīveļļa
Instrukcijas
Tomātus kārtīgi nomazgā, sagriež četrās daļās un izvieto uz lielas, lēzenas cepešplāts. Pārkaisa ar cukuru, sāli un pipariem. Apsmidzina ar olīveļļu un citronu sulu. Ķiplokus nomizo un daiviņas iespiež tomātos. Pievieno timiānu un rozmarīnu.
Lēni žāvē krāsns vidusdaļā 75 °C 12 stundas. Izkaltušās garšzāles noņem nost, tomātus un ķiplokus liek rūpīgi izmazgātās un karsējot sterilizētās burciņās. Pārlej pāri olīveļļu. Uzglabā ledusskapī. Izlietojams vairāku dienu laikā.
Uzmanību! Konservu gatavošanas un izmantošanas laikā vienmēr ievērojiet higiēnas prasības: tīrību, sterilitāti un temperatūras režīmu, gatavojot, uzglabājot un izmantojot konservētos produktus!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
 
			Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
 
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
 
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
 
			Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
 
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
 
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
