Sastāvdaļas
12 plūmju tomāti
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
10 g sāls pārslu
5 g rupji maltu melno piparu
100 ml olīveļļas
30 ml citronu sulas
1 ķiploku galviņa
1 saišķis timiāna
6 rozmarīna zariņi
Olīveļļa
Instrukcijas
Tomātus kārtīgi nomazgā, sagriež četrās daļās un izvieto uz lielas, lēzenas cepešplāts. Pārkaisa ar cukuru, sāli un pipariem. Apsmidzina ar olīveļļu un citronu sulu. Ķiplokus nomizo un daiviņas iespiež tomātos. Pievieno timiānu un rozmarīnu.
Lēni žāvē krāsns vidusdaļā 75 °C 12 stundas. Izkaltušās garšzāles noņem nost, tomātus un ķiplokus liek rūpīgi izmazgātās un karsējot sterilizētās burciņās. Pārlej pāri olīveļļu. Uzglabā ledusskapī. Izlietojams vairāku dienu laikā.
Uzmanību! Konservu gatavošanas un izmantošanas laikā vienmēr ievērojiet higiēnas prasības: tīrību, sterilitāti un temperatūras režīmu, gatavojot, uzglabājot un izmantojot konservētos produktus!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.