Daļēji kaltēti tomāti

Aptuveni 6 porcijas

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

12 plūmju tomāti
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
10 g sāls pārslu
5 g rupji maltu melno piparu
100 ml olīveļļas
30 ml citronu sulas
1 ķiploku galviņa
1 saišķis timiāna
6 rozmarīna zariņi
Olīveļļa

Instrukcijas

Tomātus kārtīgi nomazgā, sagriež četrās daļās un izvieto uz lielas, lēzenas cepešplāts. Pārkaisa ar cukuru, sāli un pipariem. Apsmidzina ar olīveļļu un citronu sulu. Ķiplokus nomizo un daiviņas iespiež tomātos. Pievieno timiānu un rozmarīnu.

Lēni žāvē krāsns vidusdaļā 75 °C 12 stundas. Izkaltušās garšzāles noņem nost, tomātus un ķiplokus liek rūpīgi izmazgātās un karsējot sterilizētās burciņās. Pārlej pāri olīveļļu. Uzglabā ledusskapī. Izlietojams vairāku dienu laikā.

Uzmanību! Konservu gatavošanas un izmantošanas laikā vienmēr ievērojiet higiēnas prasības: tīrību, sterilitāti un temperatūras režīmu, gatavojot, uzglabājot un izmantojot konservētos produktus!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.