Cukurotie āboli

8 gab.
Cukurotie āboli
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

8 mazi, sarkani āboli
8 koka vai plastmasas kociņi

Marinādei
270 g Dansukker cukurbiešu cukura
150 ml ūdens

Āboliem nogriež kātiņu un izdur kociņu no kātiņa līdz serdei. Ābolus noslauka sausus. Ietauko cepamo papīru.

Cukuram pievieno ūdeni un uz lēnas uguns vāra, līdz cukurs izkusis. Paaugstina vārīšanas temperatūru un turpina vārīt 15 minūtes vai, līdz masa sasniedz 135°C. Lai pārbaudītu gatavību, kociņu iemērc marinādē un tad patur tekošā aukstā ūdenī. Gatavs, ja marināde sacietē.

Ābolus iemērc karstā marinādē un apgroza līdz liekā marināde notecējusi. Liek uz ietaukotā cepamā papīra un atstāj atpūsties.

Šo recepti sastādīja

Dansukker