Cukurotas augļu miziņas

300 ml burciņa 50 minūtes
Karamelizētas augļu miziņas var kalpot kā saldumi. Turklāt tas ir labs veids, kā izlietot neapēstos augļus. Saglabā pašu izvēlētus neapsmidzinātus citrusaugļus un pārvērt tos saldās uzkodās. Kombinē karamelizētās miziņas pēc gaumes un garšas.
Cukurotas augļu miziņas
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 2-3 citrusaugļi

Cukura sīrups

  • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 150 ml ūdens
  • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa

Dekorēšanai

  • Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Augļus nomazgā. Ar mizojamo nazīti nogriež garas, plānas mizas strēmeles (derīga ir tikai dzeltenā miziņas virskārta, nevis baltais apakšslānis!). Mizu sloksnes sagriež gabaliņos.
Miziņas pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes. Karsto ūdeni nokāš, pārlej ar jaunu un vēlreiz uzvāra.

Cukuru, ūdeni un sīrupu lej katliņā ar biezu dibenu, pievieno miziņas un karsē uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Katliņu noņem no uguns un ļauj atdzist. Miziņas ar putu karoti izņem no šķidruma, sarullē un apviļā cukurā.

Padoms! Lieko šķidrumu izmanto limonādes gatavošanai vai desertiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker