Cukurotas augļu miziņas

Karamelizētas augļu miziņas var kalpot kā saldumi. Turklāt tas ir labs veids, kā izlietot neapēstos augļus. Saglabā pašu izvēlētus neapsmidzinātus citrusaugļus un pārvērt tos saldās uzkodās. Kombinē karamelizētās miziņas pēc gaumes un garšas.

300 ml burciņa

PT55M

50 minūtes

Atzīme (71 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2-3 citrusaugļi

Cukura sīrups
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 ml ūdens
70 g Dansukker dzidrā sīrupa

Dekorēšanai
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Instrukcijas

Augļus nomazgā. Ar mizojamo nazīti nogriež garas, plānas mizas strēmeles (derīga ir tikai dzeltenā miziņas virskārta, nevis baltais apakšslānis!). Mizu sloksnes sagriež gabaliņos.
Miziņas pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes. Karsto ūdeni nokāš, pārlej ar jaunu un vēlreiz uzvāra.

Cukuru, ūdeni un sīrupu lej katliņā ar biezu dibenu, pievieno miziņas un karsē uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Katliņu noņem no uguns un ļauj atdzist. Miziņas ar putu karoti izņem no šķidruma, sarullē un apviļā cukurā.

Padoms! Lieko šķidrumu izmanto limonādes gatavošanai vai desertiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.