Cukurotas augļu miziņas

Karamelizētas augļu miziņas var kalpot kā saldumi. Turklāt tas ir labs veids, kā izlietot neapēstos augļus. Saglabā pašu izvēlētus neapsmidzinātus citrusaugļus un pārvērt tos saldās uzkodās. Kombinē karamelizētās miziņas pēc gaumes un garšas.

300 ml burciņa

50 minūtes

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

2-3 citrusaugļi

Cukura sīrups
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150 ml ūdens
70 g Dansukker dzidrā sīrupa

Dekorēšanai
Dansukker baltais cukurbiešu cukurs

Instrukcijas

Augļus nomazgā. Ar mizojamo nazīti nogriež garas, plānas mizas strēmeles (derīga ir tikai dzeltenā miziņas virskārta, nevis baltais apakšslānis!). Mizu sloksnes sagriež gabaliņos.
Miziņas pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes. Karsto ūdeni nokāš, pārlej ar jaunu un vēlreiz uzvāra.

Cukuru, ūdeni un sīrupu lej katliņā ar biezu dibenu, pievieno miziņas un karsē uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Katliņu noņem no uguns un ļauj atdzist. Miziņas ar putu karoti izņem no šķidruma, sarullē un apviļā cukurā.

Padoms! Lieko šķidrumu izmanto limonādes gatavošanai vai desertiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām

Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis

Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?