Sastāvdaļas
Mīklai
170 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarotes sāls
120 g Dansukker gaišā muskovado cukura
115 g sviesta istabas temperatūrā
1 ola istabas temperatūrā
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
Krēmam
110 g sviesta istabas temperatūrā
110 g krēmsiera istabas temperatūrā
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
Cukura karamelei
100 g Dansukker baltā cukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo mīklu. Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz iegūta vienmērīga un gaisīga konsistence. Turpinot putot, pievieno olu. Visbeidzot iemaisa sausās sastāvdaļas, un mīklu atstāj ledusskapī uz 1 stundu sastingt. No atdzisušās mīklas izveido 8 vienādas bumbiņas. Cep 180 ºC temperatūrā 10–12 minūtes zeltaini brūnas. Atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu ar krēmsieru. Turpinot putot, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Atdzesē ledusskapī 1 stundu.
Pagatavo cukura karameli. Silikona aplīšu formiņās ber pa 1 ēdamkarotei cukura (otra iespēja ir veidot cukura kaudzītes uz cepamā papīra, atstājot palielu distanci starp tām). Cukuru karamelizē cepeškrāsnī 230 ºC temperatūrā, līdz tas pilnībā izkusis. Atdzesē.
Cepumus dekorē ar pagatavoto krēmu un karamelizētā cukura dekoru.
Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.