Sastāvdaļas
Mīklai
170 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarotes sāls
120 g Dansukker gaišā muskovado cukura
115 g sviesta istabas temperatūrā
1 ola istabas temperatūrā
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
Krēmam
110 g sviesta istabas temperatūrā
110 g krēmsiera istabas temperatūrā
2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
Cukura karamelei
100 g Dansukker baltā cukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo mīklu. Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz iegūta vienmērīga un gaisīga konsistence. Turpinot putot, pievieno olu. Visbeidzot iemaisa sausās sastāvdaļas, un mīklu atstāj ledusskapī uz 1 stundu sastingt. No atdzisušās mīklas izveido 8 vienādas bumbiņas. Cep 180 ºC temperatūrā 10–12 minūtes zeltaini brūnas. Atdzesē.
Pagatavo krēmu. Bļodā saputo sviestu ar krēmsieru. Turpinot putot, pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Atdzesē ledusskapī 1 stundu.
Pagatavo cukura karameli. Silikona aplīšu formiņās ber pa 1 ēdamkarotei cukura (otra iespēja ir veidot cukura kaudzītes uz cepamā papīra, atstājot palielu distanci starp tām). Cukuru karamelizē cepeškrāsnī 230 ºC temperatūrā, līdz tas pilnībā izkusis. Atdzesē.
Cepumus dekorē ar pagatavoto krēmu un karamelizētā cukura dekoru.
Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.