Sastāvdaļas
100 g sviesta vai margarīna
125 g miltu
30 g maltu mandeļu
50 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
Pildījums
2 olas
100 g Dansukker smalkā cukura
2 ēdamkarotes kviešu miltu
1 citrona sula un miziņa
Garnējums
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Ieziediet ar taukvielām un izkaisiet ar miltiem četrkantīgu formu ar noņemamām malām (23 x 23 cm) vai arī izveidojiet šādu formu no alumīnija folijas. Uzstādiet cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.
Katliņā uz plīts izkausējiet taukvielas. Noņemiet katliņu no uguns un pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Iespiediet mīklu formā. Cepiet cepeškrāsns vidū 12 minūtes. Izņemiet un nolieciet malā. Pazeminiet cepeškrāsns temperatūru līdz 150 °C.
Saputojiet olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievienojiet miltus un citrona miziņu. Visbeidzot pievienojiet citrona sulu. Ielejiet mīklu virs pamatnes un cepiet cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes. Pildījumam ir jāsacietē, bet tas nedrīkst kļūt brūns. Pirms sagriešanas gabaliņos, ļaujiet kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.