Citronmaizītes

25 gab.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

100 g sviesta vai margarīna
125 g miltu
30 g maltu mandeļu
50 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura

Pildījums
2 olas
100 g Dansukker smalkā cukura
2 ēdamkarotes kviešu miltu
1 citrona sula un miziņa

Garnējums
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Ieziediet ar taukvielām un izkaisiet ar miltiem četrkantīgu formu ar noņemamām malām (23 x 23 cm) vai arī izveidojiet šādu formu no alumīnija folijas. Uzstādiet cepeškrāsns temperatūru uz 175 °C.

Katliņā uz plīts izkausējiet taukvielas. Noņemiet katliņu no uguns un pievienojiet pārējās sastāvdaļas. Iespiediet mīklu formā. Cepiet cepeškrāsns vidū 12 minūtes. Izņemiet un nolieciet malā. Pazeminiet cepeškrāsns temperatūru līdz 150 °C.

Saputojiet olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievienojiet miltus un citrona miziņu. Visbeidzot pievienojiet citrona sulu. Ielejiet mīklu virs pamatnes un cepiet cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes. Pildījumam ir jāsacietē, bet tas nedrīkst kļūt brūns. Pirms sagriešanas gabaliņos, ļaujiet kūkai atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.