Sastāvdaļas
Citronkūka
225 g sviesta
1 citrona miziņa, rīvēta
2 citronu sula
255 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
135 g kviešu miltu
4 olas
Aveņu krēms
200 g aveņu
95 g Dansukker želejas cukura Multi
300 ml saldā krējuma
Dekors
Svaigas avenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.
Izklāj 24 diametra kūkas formu ar cepampapīru. Sviestu izkausē un samaisa ar citrona sulu un sarīvēto miziņu. Pievieno citronkūkas atlikušās sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa. Mīklu lej kūkas formā un cep krāns vidējā daļā apmēram 25 minūtes. Atdzesē un novieto ledusskapī uz 4 stundām.
Pagatavo aveņu krēmu. Avenes katliņā uz plīts uzkarsē, līdz tās sašķīdušas. Izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas. Biezeni kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra un tad ļauj atdzist 15 minūtes. Želejas cukurs “Multi” atdziestot biezē, tāpēc biezenis ik pa laikam jāapmaisa, lai tas nesarecētu.
Saldo krējumu saputo vieglās putās. Pārāk stingri saputot nevajag, jo tad krēms var saslāņoties. Uzmanīgi, pa porcijām, iecilā aveņu biezeni. Krēmu novieto ledusskapī uz divām stundām. Kad sabiezējis, tad caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “tornīšus” virs atdzisušās siera kūkas. Dekorē ar svaigām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.