Citronkūka ar aveņu musa tornīšiem

Atsvaidzinoša citronu kūka tartes formā ar maigu aveņu krēmu rotājumā. Sulīga, krēmīga un skaista kūka ir ideāls svētku mielasta noslēgums.

10 gabaliņi

1 stunda + 10 stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Citronkūka
225 g sviesta
1 citrona miziņa, rīvēta
2 citronu sula
255 g Dansukker baltā cukura 
10 g vaniļas cukura 
135 g kviešu miltu 
4 olas 

Aveņu krēms
200 g aveņu
95 g Dansukker želejas cukura Multi
300 ml saldā krējuma 

Dekors
Svaigas avenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz  175 °C temperatūru.   

Izklāj 24 diametra kūkas formu ar cepampapīru. Sviestu izkausē un samaisa ar citrona sulu un sarīvēto miziņu. Pievieno citronkūkas atlikušās sastāvdaļas un kārtīgi izmaisa. Mīklu lej kūkas formā un cep krāns vidējā daļā apmēram 25 minūtes. Atdzesē un novieto ledusskapī uz 4 stundām.

Pagatavo aveņu krēmu. Avenes katliņā uz plīts uzkarsē, līdz tās sašķīdušas. Izberž caur sietu, lai atdalītu sēkliņas. Biezeni kopā ar želejas cukuru “Multi” uzvāra un tad ļauj atdzist 15 minūtes. Želejas cukurs “Multi” atdziestot biezē, tāpēc biezenis ik pa laikam jāapmaisa, lai tas nesarecētu. 

Saldo krējumu saputo vieglās putās. Pārāk stingri saputot nevajag, jo tad krēms var saslāņoties. Uzmanīgi, pa porcijām, iecilā aveņu biezeni. Krēmu novieto ledusskapī uz divām stundām. Kad sabiezējis, tad caur dekorēšanas tūtiņu izspiež “tornīšus” virs atdzisušās siera kūkas. Dekorē ar svaigām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.