Cieta glazūra

Atzīme (136 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

400 ml Dansukker pūdercukura. Var izmantot pūdercukuru ar šokolādes garšu
1 olas baltums
2-3 pilieni etiķa vai citrona sulas

Instrukcijas

Olu baltumu puto, līdz sāk veidoties putas. Pakāpeniski turpinot putošanu, pievieno pūdercukuru, pēc tam pievieno etiķi vai citrona sulu. Glazūra jāputo, līdz tā iegūst viendabīgu krējuma konsistences masu un veido reljefu rakstu.

Olas baltumam jābūt ļoti svaigam. Olas baltumam jābūt labi atdalītam no dzeltenuma, jo vismazākais dzeltenuma piejaukums kavē olbaltuma masas uzputošanos. Lai glazūra ātrāk un labāk uzputotos, olu baltumus vēlams atdzesēt. Lai baltums saputotos labāk, putošanu ieteicams veikt traukā ar apaļu dibenu.

Uzputoto glazūru ielej masu plastmasas maisiņā, nosien, nogriež galiņu un izspiež vēlamo rakstu uz piparkūkām vai tortēm.

Glazūru var iekrāsot ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu. Glazūras iekrāsošanai var izmantot arī pārtikas krāsvielas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.