Sastāvdaļas
200 g sviesta
200 g graudaina biezpiena
4 ēdamkarotes skāba krējuma
2 olas
550 g miltu
Naža gals sāls
0,5 tējkarotes sodas
300 g Dansukker Jelgavas cukura
Instrukcijas
Biezpienu, sviestu un olas samaisa. Skābā krējumā iemaisa sodu un pievieno mīklai. Miltos iemaisa sāli un arī pievieno mīklai. Visu samīca viendabīgā masā un novieto vēsumā uz 30 minūtēm. Mīklu ar veltnīti izrullē 0,5 cm biezumā. Ar glāzīti izspiež apaļas formiņas, katru no vienas puses apmērcē cukurā, pārloka uz pusēm un aizspiež ciet maliņas, izveidojot mēnestiņa formu. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.