Sastāvdaļas
200 g sviesta
200 g graudaina biezpiena
4 ēdamkarotes skāba krējuma
2 olas
550 g miltu
Naža gals sāls
0,5 tējkarotes sodas
300 g Dansukker Jelgavas cukura
Instrukcijas
Biezpienu, sviestu un olas samaisa. Skābā krējumā iemaisa sodu un pievieno mīklai. Miltos iemaisa sāli un arī pievieno mīklai. Visu samīca viendabīgā masā un novieto vēsumā uz 30 minūtēm. Mīklu ar veltnīti izrullē 0,5 cm biezumā. Ar glāzīti izspiež apaļas formiņas, katru no vienas puses apmērcē cukurā, pārloka uz pusēm un aizspiež ciet maliņas, izveidojot mēnestiņa formu. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
Receptes autori: Maija un Jānis Kairi
Fotogrāfs: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.