Cepumiņi

Viens pamats dažādiem kārumiem.

Apmēram 50 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 g auksta sviesta
1 olas dzeltenums

Instrukcijas

Miltus, cukuru, vaniļas cukuru un sviestu sastrādā ar virtuves kombainu vai uz paliktņa. Pievieno olas dzeltenumu. Uzmanīgi! Mīklu nevajag pārmīcīt par daudz – tikai tik, cik nepieciešams, lai turētos kopā. Liek ledusskapī uz 1 stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Mīklu izrullē, izgriež nepieciešamās formas un cep krāsnī apmēram 8 minūtes. Atdzesē un dekorē pēc vajadzības.

Glazūrai
1 olas baltums
2 ml etiķa
240 g Dansukker baltā pūdercukura

Glazūras sastāvdaļas ar elektrisko putotāju sakuļ vienā masā.

Cepumu kalendārs
Mīklu izrullē apmēram 2 cm biezā kārtā. Izgriež apaļus cepumiņus. Pagatavo balto glazūru un ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi. Kad cepumi izcepušies un atdzisuši, uz aplīšiem ar balto glazūru raksta skaitļus no 1 līdz 24 vai arī vispirms vienmērīgi noglazē un tad ar raksta ciparus ar tumšo šokolādi.

Galda kartes
Uzrakstiet uz cepumiem viesu vārdus: pēc viesībām dalībnieki savas galda kartes varēs apēst!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.